Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Όχι στην πώληση του Λόφου της Κεραίας !!!

    












 
 
 
 










 

Οχι στην πώληση του λόφου της Κεραίας δήλωσαν εκατοντάδες συμπολίτες μας με το παρών τους στην εκδήλωση που οργάνωσε την Κυριακή το πρωί η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την προστασία του Λόφου. 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ένταξη του λόφου της Κεραίας, του μοναδικού εναπομείναντα χώρου πρασίνου στην περιφέρεια του Γέρακα, στο πρόγραμμα ‘’αξιοποίησης’’ του ΤΑΙΠΕΔ.

Συμπολίτες μας όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας των κατοίκων και παραβρέθηκαν στον παραμελημένο δασικό χώρο του λόφου την Κυριακή το πρωί.

Παιδιά και ενήλικες με τα ποδήλατά τους και τα αγαπημένα τους κατοικίδια ανακάλυπταν έναν υπέροχο χώρο παιχνιδιού μέσα σε ένα μικρό δάσος. Εκπρόσωποι συλλόγων του Δήμου μας και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έδωσαν το παρών, καθώς ο Δήμαρχος για ακόμα μια φορά έλαμψε δια της απουσίας του.

Ο  κ.Κώστας Λάμπρου εκ μέρους της Επιτροπής Προστασίας ανέλυσε ολόκληρο το ιστορικό του λόφου και τις ενέργειες οι οποίες προτάθηκαν για περαιτέρω δράση και εγκρίθηκαν από τους συγκεντρωμένους της ανοιχτής συνέλευσης των κατοίκων ενώ συγκεντρώθηκαν υπογραφές οι οποίες θα κατατεθούν στο Δήμο και όλες τις εμπλεκόμενες αρμόδιες αρχές (Υπουργείο Οικονομικών και Δασαρχείο).

Βασικό αίτημα, να χαρακτηριστεί δασική η καταπράσινη έκταση των 38 στρεμμάτων και να παραδοθεί στους δημότες, ακολουθώντας το παράδειγμα του Λόφου Λεβίδη της Παλλήνης, όπως εύστοχα ανέφερε και ο πρώην δήμαρχος Παλλήνης και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Θ. Γκοτσόπουλος.
Εκπρόσωπος ομάδας ποδηλατών του δήμου μας πρότεινε τη διεξαγωγή ποδηλατικού αγώνα στο χώρο που τα μέλη της ομάδας έχουν διαμορφώσει με καθαρισμό και έχουν μετατρέψει σε ένα χωμάτινο ποδηλατόδρομο μήκους 3 χλμ., αλλά και ένα μονοπάτι περιπάτου επάνω στο λόφο ενώ όλοι συμφώνησαν για το επόμενο ραντεβού στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης όπου και θα κατατεθεί η απόφαση της συνέλευσης των κατοίκων.
Σην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε επίσης η δημοτική σύμβουλος Β.Νούτσου καθώς και ο Τ.Μπουντουβάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου