Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Θεόδωρος Γκοτσόπουλος - Για τον Λ. Έντισον και τον Καμπά

Θα μπορούσε κανείς να αγνοήσει τις πολιτικές «ανοησίες» που εμφανίζονται προεκλογικά με μεγάλη συχνότητα ιδίως όταν προέρχονται από «σφουγγοκολάριους»[1] των εκάστοτε τοπικών κατεστημένων εξουσιών. Όμως επειδή η φυσιολογική άγνοια των συμπολιτών μας για τα τεκταινόμενα στο Δήμο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους οπαδούς της Γκεμπελικής επικοινωνιακής αντίληψης «λέγε- λέγε όλο και κάτι θα μείνει στο τέλος», αισθάνομαι την υποχρέωση να σχολιάσω τις επαναλαμβανόμενες ανακρίβειες (κοινώς ψέματα) σε μερικά θέματα που εγκαλούμαι προσωπικά.
Αναφέρομαι σε δύο «επισημάνσεις» που με αφορούν και υπάρχουν σε κείμενο του κ. Δημητριάδη που κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά αλλά και στο προπαγανδιστικό έντυπο του κ. Ζούτσου «Φωνή του Γέρακα» και έχουν σχέση με το Λ. Έντισον στην Παλλήνη και τον Καμπά στη Κάντζα.
Στην πρώτη γράφεται ότι επί δημαρχίας μου «χτίστηκε ο Λ. Έντισον με….. πολυκατοικίες», επομένως δεν «δικαιούμαι δια να ομιλώ» όπως θα έλεγε ο μακαρίτης ομοϊδεάτης του συντάκτη του κειμένου Μ. Κουτσόγιωργας, για τον λόφο της Κεραίας όπου είχα το «θράσος» να διαμαρτυρηθώ για την απειλή τσιμεντοποίησης του.
  • Να πληροφορήσω τους αναγνώστες αυτού του κειμένου ότι ο Λ. Έντισον χτίστηκε με βάση το νόμο για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που ψηφίστηκε νύχτα στη Βουλή το 2002 με πρόταση από την «ομόσταυλη» του συγγραφέα, ΥΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου. Και το λέω αυτό αν και τότε δεν ήμουν καν Δ. Σύμβουλος και βέβαια όπως όλοι οι Παλληνιώτες δεν πήραμε χαμπάρι ούτε για το νόμο ούτε για την πολεοδομική μελέτη που τον συνοδεύει. Παρόλα αυτά, το 2003 όταν αναλάβαμε την Δ. αρχή ανοίξαμε πάλι το φάκελο, παρότι είχε ήδη κτιστεί το 40% των κτιρίων. Προκαλέσαμε τον ορισμό από το Υπ. Οικονομικών τιμή αντικειμενικής αξίας και βάση αυτής απαιτήσαμε από την εταιρία το ποσό των 800.000 ευρώ περίπου για υπέρβαση του συντελεστή δόμησης ενώ είχαν κατατεθεί μόλις 70.000 στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, αμφισβητήσαμε την ερμηνεία του κοινόχρηστου που οι ιδιοκτήτες και το ΥΠΕΧΩΔΕ είχαν δώσει για το εσωτερικό δίκτυο των δρόμων και πλατειών και καταφέραμε να αποκτήσουμε ως Δήμος το οικόπεδο που σήμερα στεγάζει το 3ο Γυμνάσιο Παλλήνης. Να προσθέσω εδώ ότι γλιτώσαμε το 60% του χώρου για κοινόχρηστες- κοινωφελείς χρήσεις και πράσινο, αφού αυτό προβλεπόταν από Γενικό Πολεοδομικό της πόλης του 1999 και ευτυχώς για εμάς δεν μπορούσε να ανατραπεί.
Ακριβώς λοιπόν για να διαφυλαχθεί ο Λ. Κεραίας στον Γέρακα και να μην έχουμε επανάληψη της τσιμεντοποίησης, προτείναμε να κάνει ο Δήμος τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί δασική έκταση και να προστατευθεί. Ο κ. Ζούτσος μας απαντά ότι…… έχουμε δίκιο αλλά δεν κάνει τίποτα!!!
Αν θέλει λοιπόν ο κ. Δημητριάδης να καταγγείλει κάποιους για τις πολυκατοικίες στο Λ. Έντισον, ας στραφεί εναντίον των ομοϊδεατών του στο ΠΑΣΟΚ και ας προσπαθήσει να διαφυλάξει τώρα μαζί με τους άλλους συμπολίτες μας το Λ. Κεραίας. Τα άλλα είναι περιττά και άχρηστα!
  • Η δέσμευση των 4,200.000 από τη REDS για τα σχολεία στον Καμπά «από τους λάθους χειρισμούς μου»!
Ποίοι είναι ακριβώς αυτοί οι χειρισμοί; Μήπως να τους μάθαινα και εγώ;
Να ενημερώσω τους αναγνώστες που έχουν τυχόν διαβάσει το κείμενο και όχι τον κ. Δημητριάδη (μάταιος κόπος) ότι ουδέποτε επί της θητείας μου (2003-2006) είχε θιγεί ζήτημα αποζημίωσης από την εταιρία. Ενάμιση μήνα πριν εγκαταλείψω τη δημαρχεία, μετά τις εκλογές του 2006 με αφορμή οικοδομικές άδειες που έβγαλαν για παρακείμενο δικό τους οικόπεδο έγινε αναφορά στο θέμα από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη Νομαρχία, ήταν όμως προφανές ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Να προσθέσω ότι πράγματι ο Δ. Παλλήνης είχε μια οφειλή περίπου 8,5 στρεμμάτων (όχι χρημάτων) προς τη REDS από το 1999 γιατί χρησιμοποίησε έκτασή της για ανέγερση σχολείων, όπως άλλωστε και ο πρώην Δ. Γέρακα έχει αντίστοιχη οφειλή για τμήμα του Λ. Κεραίας που δεν έχει ακόμα δικαστικά διευθετηθεί.
Όμως το ζήτημα είναι γιατί αυτή η οφειλή απαιτήθηκε σε χρήμα το 2012 και όχι πριν;
Γιατί ενώ η δικαστική απόφαση βγήκε το Φεβρουάριο του 2012, δεν έγινε απολύτως καμία κίνηση και έτσι είχαμε τη δέσμευση των χρημάτων του Δήμου τον Ιούνιο του ’12;
Γιατί ο κ. Ζούτσος αντί να συζητήσει το θέμα στο Δ. Συμβούλιο για να βρούμε όλοι μαζί μια λύση, προτίμησε να το κρύψει επί πεντάμηνο και να επιτεθεί στους πρώην Δημάρχους Παλλήνης και όχι στην εταιρία;
Τέλος, η λύση που υποτίθεται ότι βρέθηκε και εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής ένα χρόνο μετά δεν έχει υπογραφεί από τον Υπουργό. Γιατί άραγε;  
Προσπάθησα να βοηθήσω προτείνοντας τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που με επικεφαλής το Δήμαρχο θα αντιμετώπιζε το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Όμως ο κ. Ζούτσος προτίμησε να το χειριστεί μόνος του επιτιθέμενος και συκοφαντώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο καθένας ενεργεί ανάλογα με το πολιτικό του ήθος και την αντίληψη που έχει για τη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων!!
 
 Όλα αυτά δεν τα λέω για τον κ. Δημητριάδη, είμαι σίγουρος ότι δεν τον ενδιαφέρουν.
Άλλωστε στο παραληρηματικό κείμενό του, ο σκοπός του είναι ξεκάθαρος, να λιβανίσει τον κ. Ζούτσο.
Τίποτε άλλο. Γι αυτό και σωστά ουδείς άλλος του απάντησε.
Στα 16 χρόνια αυτοδιοικητικής μου παρουσίας στην περιοχή πάντα επέλεγα το διάλογο, όχι όμως απαντώντας σε σκόπιμες διαστρεβλώσεις- συκοφαντίες που ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Γι αυτό και είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με τέτοιου είδους «κείμενα….»

 [1] Ο τίτλος αυτός αποδιδόταν από τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες σε ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης τους που ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για αυτούς. Δηλαδή σε υποτακτικούς τους. 

Θ. Γκοτσόπουλος
Πρ. Δήμαρχος- Δ. Σύμβουλος Παλλήνης
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου