Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή προς την Περιφερειάρχη με θέμα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Προγραμματική Περίοδο 2014-20


Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης με θέμα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Την επιστολή, που συνοδεύεται από σύντομο παράρτημα αναφορικά με «τεχνικές παρατηρήσεις σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων» κι έρχεται σε συνέχεια επιστολής της Περιφερειάρχη προς τον επίτροπο Χαν, υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υλοποίησης, Νόρμουντς Πόπενς.


   Η επιστολή αναφέρεται στην υποβολή του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Αττικής προκειμένου αυτό εγκριθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη διαχείριση των αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι: «Οι υπηρεσίες της Επιτροπής είναι εξαιρετικά ανήσυχες για την τρέχουσα κατάσταση στην Αττική όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων» και παρατηρώντας ότι «ακόμη και αν η περιφέρεια εξακολουθεί να έχει σε λειτουργία μόνο δύο μικρούς παράνομους χώρους ταφής αποβλήτων (στα νησιά), παραμένει ανησυχητικά εξαρτώμενη κατά μεγάλο βαθμό σε έναν νόμιμο χώρο ταφής αποβλήτων, αυτόν της Φυλής, ως μέρος μίας ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

   Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη «βελτίωση του τρόπου χωριστής συλλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης των αποβλήτων στην Αττική», και θεωρεί «ότι αυτό θα αποτελούσε ένα χρήσιμο βήμα που θα συνέβαλε στην επίτευξη των συνολικών στόχων ανακύκλωσης στην Ελλάδα βάσει της οδηγίας πλαίσιο για τα απόβλητα». Παρατηρεί ότι: «οι δράσεις που προγραμματίζονται να συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων πρέπει να είναι λεπτομερείς και ακριβείς. Ως εκ τούτου, είναι επίσης αναγκαίο να καθοριστούν οι ρυθμίσεις συντονισμού που θα βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των δράσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου