Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Στέκι αλληλεγγύης Παλλήνης:Η αλληλεγγύη δεν πάει διακοπές




Την Παρασκευή 20/6 και ώρα 7.00 ξεκινάει στο Στέκι μας ένα γλέντι που θα κρατήσει κάμποσο. Θα περιλαμβάνει μουσική, σπιτικό φαγητό (και σουβλάκια από δοκιμασμένο ψήστη), τσιπουράκι, κρασάκι κλπ. Θα περιλαμβάνει βέβαια και μπόλικη καλή διάθεση και κέφι, όπως πάντα τα γλεντάκια του Στεκιού μας.

Ο σκοπός του γλεντιού-εκτός του ότι έχουμε καιρό να μαζευτούμε-είναι
1. ΚΥΡΙΩΣ η συγκέντρωση τροφίμων για τις 52 (!) πλέον οικογένειες που στηρίζουμε. Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες τους για την περίοδο 15/7 έως 30/8, που το Στέκι λόγω απουσιών θα υπολειτουργεί. Με χαρά δεχόμαστε εκτός από τρόφιμα, και είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν μαλλιών, οδοντόκρεμες κλπ, σαπούνι πλυντηρίου). Η ομάδα που ασχολείται με την συλλογή τροφίμων έχει φάει πολλές ώρες έξω από supermarket, με ηλιο ή βροχή για να μαζέψει αρκετά, αλλά πάλι δεν επαρκούν. Γι αυτό, βοηθήστε και εσείς !!!!!
2. Μια στοιχειώδης οικονομική ενίσχυση για το Στέκι, που πάλι λόγω καλοκαιριού, η δύσκολη συλλογή του νοικιού θα γίνει ακόμη δυσκολότερη.
3. Όσοι έχετε, φέρτε μας παιχνίδια. Οργανώσαμε για την Κυριακή 22/6 μια επίσκεψη στο κέντρο προσφύγων στο Λαύριο, όπου ζουν 60 παιδιά. Σε μια προηγούμενη επίσκεψή μας εκεί, διαπιστώσαμε την λαχτάρα τους για παιχνίδια, και τους υποσχεθήκαμε να τους πάμε πολλά (και κούκλες βέβαια!). Όποιος μπορεί μάλιστα να συμμετέχει στην ομάδα με το αυτοκίνητο του, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος.
Και κάτι ακόμη για το Κέντρο. Λήγουν ή έχουν ήδη λήξει βασικές συμβάσεις με προμηθευτές και σύντομα δεν θα έχουν ψωμί, κρέας, είδη προσωπικής υγιεινής και άλλα! Ας δούμε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου