ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου: "Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!" - Εντολή να μην σταλεί κανένα έγγραφο για τον επανέλεγχοΕντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο "που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ' οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα 'αξιολόγησης', επιζήμιο" για το Δημόσιο, και την "εξυπηρέτηση του πολίτη", δίνει η νέα Περιφερειακή Αρχή.

Oμιλία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2014.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 23ης Σεπτεμβρίου 2014.


Κυρίες και κύριοι,

Τα τελευταία 24ωρα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκστρατείας ψεύδους και παραπληροφόρησης από την πλευρά της κυβέρνησης.
Ο στόχος είναι σαφής: να εμφανιστούμε όλοι όσοι υποστηρίζουμε και εργαζόμαστε ώστε να αποκτήσουμε έναν ισχυρό, σύγχρονο και αξιοκρατικό δημόσιο τομέα, ως φαύλοι, που καλύπτουμε παρανομίες και πλαστά πτυχία!

Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική. Και είναι πλέον καιρός να ακουστεί. Μακριά από τα διαπλεκόμενα «παπαγαλάκια» που διαστρεβλώνουν συνειδητά την πραγματικότητα. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η κυβέρνηση της μαζικής ανεργίας και των μαζικών λουκέτων, εσκεμμένα επιχειρεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα. Επιδιώκοντας με ένα σμπάρο δύο τριγώνια: μικροκομματικά οφέλη και απαξίωση του δημοσίου. Και το πράττει αυτό, διακυβεύοντας τη νομιμότητα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον έλεγχο των πλαστών πτυχίων στον δημόσιο τομέα και ότι δήθεν η νέα περιφερειακή Αρχή καλύπτει σχετικές παρανομίες. Καλώ από αυτό το βήμα να μου φέρουν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δήλωσής μου με την οποία να υποστηρίζω την κάλυψη ή το κουκούλωμα περιπτώσεων πλαστών πτυχίων.

Δεν θα βρουν. Γιατί δεν υπάρχει. Η θέση μου ήταν και είναι κρυστάλλινη : μηδενική ανοχή στους κατόχους πλαστών πτυχίων. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα: Ο έλεγχος των πλαστών πτυχίων διενεργείται υποχρεωτικά βάσει νομοθετικής πρόβλεψης από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των δημοσίων υπηρεσιών και μάλιστα υποχρεούνται να ενημερώνουν για τα αποτελέσματα των ελέγχων τους το Σώμα Επιθεωρητών, το οποίο ελέγχει τις διαδικασίες που ακολουθούν οι Διευθύνσεις Διοικητικού.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο εγγυητής της τήρησης της νομιμότητας και των κυρώσεων που προβλέπονται σχετικά. Όσοι αναζητούν προστάτες κατόχων πλαστών πτυχίων, ας τους αναζητήσουν αλλού. Και συγκεκριμένα στους κόλπους εκείνων που επί 40 χρόνια ξεχαρβάλωσαν το δημόσιο με τις μαζικές, ρουσφετολογικές προσλήψεις, κάνοντας τα στραβά μάτια στην έλλειψη τυπικών προσόντων, αδιαφορώντας για την ποιότητα των υπηρεσιών ενός δημόσιου τομέα που τότε χρησίμευε ως δεξαμενή ψηφοφόρων. Σήμερα το χρησιμοποιούν ως δεξαμενή απολύσεων.

Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, έχω ήδη υπογράψει κι έχουν ήδη πάρει το δρόμο των όποιων προβλεπόμενων κυρώσεων περιπτώσεις που εκκρεμούσαν από τον Μάρτιο, για παράδειγμα. Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;

Κυρίες και κύριοι,

Να με συγχωρείτε, αλλά δεν είμαι, δεν είμαστε ειδικοί στις μεθοδεύσεις με πλαστά πτυχίαπου φορτώνουν το Δημόσιο με προσλήψεις χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. Γιατί δεν είμαι, δεν είμαστε, εκείνοι που επί δεκαετίες έκαναν τα στραβά μάτια σε μαζικούς διορισμούς, προκειμένου να διατηρήσουν το σύστημα εξουσίας τους.

Άλλοι ήταν εκείνοι που με κάθε παράτυπη πρόσληψη έστελναν ουσιαστικά συνειδητά στην ανεργία έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα. Κι αυτοί οι «άλλοι» δεν είναι άγνωστοι. Έχουν ονοματεπώνυμο. Και διεύθυνση.
Δεύτερον. Η περιβόητη «αξιολόγηση» μέσα σε εισαγωγικά βέβαια γιατί μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι. Γιατί αποτελεί άρνηση της ίδιας της έννοιας της αξιολόγησης. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά το έχουν διαπιστώσει έγκριτα όργανα όπως, μεταξύ άλλων, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, η Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Η αυθαίρετη ποσόστωση του 15%, ένα σύστημα που ακόμη και παγκοσμίου εμβέλειας ιδιωτικές εταιρίες έχουν πια εγκαταλείψει, είναι το «όχημα» για την αποδυνάμωση ενός ήδη υποστελεχωμένου δημοσίου.

Το διαπιστώνουμε άλλωστε καθημερινά. Στα άδεια γραφεία με τους ελάχιστους υπαλλήλους και την ανύπαρκτη εξυπηρέτηση. Δεν μιλάμε λοιπόν για «αξιολόγηση» αλλά για απαξίωση και υποστελέχωση. Και αυτήν την απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

Κυρίες και κύριοι,

Αποτελεί πρόκληση να κάνουν λόγο για «αξιολόγηση» και «νομιμότητα» με αποτελεσματικά ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στον δημόσιο τομέα, οι νεκροθάφτες του ιδιωτικού τομέα και της νεανικής επιχειρηματικότητας!!

Αποτελεί πρόκληση οι άνθρωποι που προκάλεσαν την κρίση και που βόλεψαν επί τέσσερα χρόνια ημετέρους στους κρατικούς μηχανισμούς, να στρέφονται κατά των εργαζομένων του εναπομείναντος δημοσίου τομέα. Να στρέφονται κατά γυναικών όπως οι ηρωικές καθαρίστριες. Και να τις ξυλοκοπούν. Όπως ξυλοκοπούν κάθε εργαζόμενο που τολμά να βγει να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά του. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτή η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου τομέα, και με τη σειρά της, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Γιατί δεν καταστρέφει μόνο την παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, δεν αποσυνθέτει περαιτέρω τον ήδη τραυματισμένο κοινωνικό ιστό αλλά υπονομεύει και το ίδιο το αύριο της πατρίδας.

Το ζητούμενο λοιπόν σήμερα είναι η ενότητα της δράσης, η συντονισμένη κινητοποίηση για να ακυρώσουμε, όλοι μαζί, τις καταστροφικές αυτές πολιτικές.

Να ξεσκεπάσουμε τις συκοφαντίες περί δήθεν κάλυψης παρανομιών από τη νέα Περιφερειακή Αρχή, τις οποίες αναπαράγουν αφειδώς τα «παπαγαλάκια» της διαπλοκής.

Να ακυρώσουμε την προσπάθειά τους να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ εκείνων που έχουν ακόμη δουλειά και όσων, εξαιτίας των πολιτικών τους, βρίσκονται στο περιθώριο της αγοράς εργασίας και της ίδιας της ζωής.

Ας τους αφήσουμε στη λάσπη τους και τα συστηματικά τους ψεύδη. Ας δράσουμε με αλληλεγγύη.

Ας απορρίψουμε τις λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού. Από την πλευρά της η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη της προστασίας της αξιοπρεπούς εργασίας στην Αττική.

Αναλαμβάνει την ευθύνη της εύρυθμης, ως εκ του νόμου οφείλει, λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Για αυτό και δίνει εντολή σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να μην αποστείλουν κανένα έγγραφο που να αφορά επιμερισμό ποσοστώσεων ή να συμβάλλει καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε ένα σύστημα «αξιολόγησης» επιζήμιο για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου και των υπηρεσιών του, σε βάρος της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Εντωμεταξύ, οι έλεγχοι για οποιεσδήποτε παρανομίες, σε ό,τι μας αφορά, θα ενταθούν.

 Γιατί όπως σας είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, εμείς θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα.

Ετικέτες , Τελικά αποτελέσματα Περιφέρειας Αττικής - Ρένα Δούρου Νικήτρια: «Αύριο ξεκινά ένας πόλεμος με τα συμφέροντα»

Ρένα Δούρου - Νέα Περιφερειάρχης Αττικής
«Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα. Δώσατε έναν σπουδαίο αγώνα. Και η πλειονότητα των συμπολιτών μας το κατανόησε.

Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα με ήθος. Διαφορετικά. Κόντρα στις προβλέψεις και στα συμφέροντα. Δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα, με ήθος. Και ξέρουμε οτι η μάχη που απόψε κερδήθηκε είναι μονάχα η αρχή. Γιατί αύριο ξεκινάει ένας πόλεμος με τα συμφέροντα. Ξεκινά ένας πόλεμος να αλλάξουμε τις ζωές μας. Να τις αλλάξουμε στην Περιφέρεια Αττικής, να τις αλλάξουμε σε όλη τη χώρα.

Με τον ίδιο τρόπο όμως, τον ίδιο ακριβώς, θα πορευτούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Γιατί εμείς, με τους πολίτες, για τους πολίτες, από τους πολίτες, δίνουμε τα εχέγγυα ότι στη μείζονα περιφέρεια της πατρίδας μας δεν θα υπάρχουν δήμαρχοι α΄και β΄κατηγορίας. Δεν θα υπάρχουν πολίτες α΄και β΄κατηγορίας.

Θα πορευτούμε όλοι μαζί.

Έτσι θα διακυβερνήσουμε τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο «Ευχαριστώ». Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλες εκείνες και σε όλους εκείνους που δούλεψαν αυτούς τους τεσσερισήμισι μήνες χωρίς κανενός είδους ιδιοτέλεια, όπως θέλουμε να φτιάξουμε την Ελλάδα: με αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια, με ανθρωπιά. Και είναι το καλύτερο εχέγγυο ότι έτσι θα κυβερνήσουμε την περιφέρεια, έτσι θα κυβερνήσουμε την Αττική.

Αύριο ξημερώνει μια σπουδαία μέρα. Μιά μέρα που την κάνατε όλοι εσείς, όλους τους προηγούμενους μήνες, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μιά μέρα που, όπως ξέρει η Αριστερά και όπως επιτάσσει η Δημοκρατία, θα είναι για όλους και για όλες.

Καλή συνέχεια στο μεγάλο αγώνα που έχουμε».

Ρένα Δούρου, Προπύλαια, 25.05.14

Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνσηΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ"
Θεοχάρη Αικατερίνη (Καίτη) - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", Τομέας Ανατολικής Αττικής

Κάτοικος Γέρακα Αττικής από το 1997 μητέρα της Ιωάννας Καφετζάκη. Καθηγήτρια Αγγλικών.
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής από γονείς μετανάστες.

Από το 1983 εντάχθηκα στην Αριστερά-ΚΚΕ και υπήρξα Γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕ της Γερμανικής Εταιρείας ΒΟSCH και Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μέχρι το 1987 όπου και απολύθηκα μετά από μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και πώληση της εταιρίας στους Γερμανούς.
 •  Γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και αναπληρωματικό μέλος της ΑΧΤΙΔΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ.
 • Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και αρκετά χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής μέχρι την Ίδρυση του Σύριζα.
 • Σήμερα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Ανατολικής Αττικής και μέλος του συντονιστικού της ΟΜ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.
 • Υποψήφια Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές 2009 και 2012 στην Αττική. 
 • Από το 1997 μέχρι το 2011 συμμετείχα στα ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Φούρεσι Γλυκών Νερών.
 • Διέτελεσα  μέλος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΑΛΑΝΑΣ ΓΕΡΑΚΑ" επί σειρά ετών.
 •  Συμμετείχα ενεργά στα αυτοδιοικητικά του Δήμου μου μέσα από διάφορες δημοτικές παρατάξεις και κινήματα της πόλης όπως την μη τσιμεντοποίηση του κτήματος Καμπά.

Από το 1997 συμμετέχω στο κίνημα Ασθενών Σπανίων Παθήσεων. Από το 1997 μέχρι σήμερα στο ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και φίλων με Σπάνια Λυσοσωμικά Νοσήματα και από το 2000 Πρόεδρος του Συλλόγου.
 Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων ΠΑΘΗΣΕΩΝ.
Συμμετέχω σε πολλά Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ασθενών όσο και σε Βαλκανικά Φόρουμ Σπανίων Παθήσεων.
Σήμερα,  μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα EURORDIS(EUROPEAN RARE DISEASES ORG.).
Συμμετέχω επίσης στην Γραμματεία του τμήματος ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα από τον συνδυασμό "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ" θα αναδείξω τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα οι ασθενείς με χρόνια και σπάνια νοσήματα που είναι στο 10% του γενικού πληθυσμού, οι ψυχικά ασθενείς όσο γενικότερα τα ΑΜΕΑ. (προσβασιμότητα στις θεραπείες/φάρμακα τους και στις δομές υγείας).

 • Ο συνδυασμός μας θα παλέψει ώστε να μην κλείσει άλλο νοσοκομείο στην Αττική ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας που σήμερα επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου μέσω των αποφάσεων του υπουργείου υγείας και να ενδυναμώσουμε και να στηρίξουμε τις υπάρχουσες δομές υγείας, όπως πολυϊατρεία, κέντρα υγείας, κέντρα αποκατάστασης και ψυχικές δομές υγείας στην Ανατολική Αττική.
 • Προτεραιότητα του συνδυασμού είναι η δημιουργία στον Τομέα της Περιφέρειάς μας, του νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής που έχουν τόσο ανάγκη οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής.
 • Ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων για την εξυπηρέτηση ανασφάλιστων πολιτών και ανέργων πρέπει να δημιουργηθούν σε όλες τις πόλεις.
 • Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις υπηρεσίες και μετακίνηση τους στην πόλη. είναι μία άλλη πρωτεραιότητα του Συνδυασμού μας.

Ο στόχος του συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ" είναι να μην μείνει κανείς πολίτης της Αττικής εκτός πρόσβασης στην δημόσια υγεία ανασφάλιστος και άνεργος.


___________________________________________________________________________

Θεόδωρος Γκοτσόπουλος - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", Τομέας Ανατολικής Αττικής
Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος είναι πολιτικός επιστήμονας. Γεννήθηκε στην Πάτρα, τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στις πολιτικές επιστήμες, εντάχθηκε στο επιστημονικό προσωπικό της Παντείου και στη συνέχεια δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες μελετών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Παλλήνη από το 1987.

Πολιτικά προέρχεται από τον Ρήγα και το ΚΚΕ Εσωτερικού και ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 1998 ως επικεφαλής συνδυασμού εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

Από τη θέση της αντιπολίτευσης προσπάθησε για την ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία του νεοσύστατου θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ενεργά στην επεξεργασία και διεκδίκηση των κρίσιμων θεμάτων της περιοχής (αποχέτευση, έργα υποδομής, σχολεία πόλης, κοινωνικές δομές).

Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Παλλήνης.

Οι βασικές του επιτυχίες ήταν η ανάπτυξη της πόλης με την έγκριση ένταξης στο σχέδιο 3 περιοχών, η κατασκευή αναγκαίων υποδομών (Δημοτικό σχολείο, δύο πολιτιστικά κέντρα, αθλητικό κέντρο και η κοινωνική φροντίδα, ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων).

Την περίοδο 2007-2011 ήταν μέλος των ΔΣ των ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ.

Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις εναντίον του «Καλλικράτη», αναδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα κατέθεσε ως εκπρόσωπος του πολιτικού- αυτοδιοικητικού του χώρου συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να μεταρρυθμίσουν ριζικά τους Δήμους.

Από το 2010 συμμετέχει στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι το όργανο της Αυτοδιοίκησης στις Βρυξέλλες, μέλος της 12μελούς ελληνικής αντιπροσωπείας ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εισηγητής για το «δικαίωμα ασύλου» και για την «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια», πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για το σοβαρό ζήτημα της μετανάστευσης και την κοινωνική διάσταση της ιθαγένειας. Ορίσθηκε αντιπρόεδρος της 11μελούς ειδικής επιτροπής του σώματος για την αναβάθμιση του εσωτερικού κανονισμού.Ταυτόχρονα είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης και συμμετέχει στην Γραμματεία του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέβαλε στην επεξεργασία των προγραμματικών προτάσεων του κόμματος για τους μετακαλλικρατικούς Δήμους και Περιφέρειες στην μεταμνημονιακή περίοδο στη οποία επιβάλλεται να μπούμε.

Στα άρθρα του που έχουν δημοσιευτεί παρεμβαίνει αφενός σε ζητήματα ιστορίας, θεωρίας του κράτους και του ρόλου της αυτοδιοίκησης, αφετέρου στα συγκεκριμένα προβλήματα της Παλλήνης και της ανατολικής Αττικής.

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής εκφράζει την επιθυμία του να συνεισφέρει στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της παραμελημένης Περιφέρειας, σε θεσμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημοκρατικού προγραμματισμού-συμμετοχής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου