Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης:Ψήφισμα για το Νίκο Ρωμανό



Την Τρίτη 9/12/2014,στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης, η Δημοτική Παράταξη ''Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο'' έφερε προς συζήτηση και πρόταση ψηφίσματος για την υπόθεση του φυλακισμένου απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Το Δ.Σ κατά πλειοψηφία αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα.Κατά τη ψηφοφορία διαφώνησαν η παράταξη του κ.Μερτύρη και οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Μετά από έντονη συζήτηση και την ανάπτυξη διαφόρων απόψεων σχετικά με την σοβαρή αυτή υπόθεση η οποία έχει πολιτική αλλά και ανθρωπιστκή διάσταση, το σώμα με σχετική πλειοψηφία 17 δημοτικών συμβούλων υπέρ και μειοψηφούντων των υπολοίπων(λευκά-κατά), ενέκρινε το προτεινόμενο από τον Απόστολο Βολιώτη επικεφαλής της ''Παρέμβασης Παλλήνης'' το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει γίνει μάρτυρας μίας αδιανόητης συμπεριφοράς εκ μέρους του κράτους  απέναντι σε ένα σοβαρό ζήτημα  που έχει πολιτική και ανθρωπιστική διάσταση.
Αφορά στην περίπτωση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για ποινικό αδίκημα και ο οποίος ζητά με αυτό τον δραματικό τρόπο να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής  στην οποία πέρασε με πανελλαδικές εξετάσεις όντας φυλακισμένος.
Ζητά το αυτονόητο δικαίωμα του, με βάση το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα και με βάση το οποίο έχουν ευεργετηθεί κατά καιρούς και άλλοι ποινικοί κρατούμενοι.
Δυστυχώς, με διάφορες αποφάσεις οργάνων της πολιτείας το δικαίωμα του αυτό δεν εξυπακούεται με διάφορα σκεπτικά και λόγους.
Επειδή:
Α) Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση της υγείας του Ν.Ρωμανού βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο και οριακό σημείο, μεταξύ ζωής και θανάτου,
Β) Όπως επίσης έχουν γίνει  γνωστές άπειρες δημόσιες εκκλήσεις από διάφορους αρμόδιους επί του ζητήματος παράγοντες,νομικούς,ιατρικούς,πολιτικούς ,κοινωνικούς κ.λ.π ,
Οι αρμόδιοι κρατικοί και σωφρονιστικοί φορείς,για λόγους τήρησης της νομιμότητας,χωρίς διακρίσεις,οφείλουν να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα του,αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών, μηδέ εξαιρουμένων των φυλακισμένων.
Παράλληλα,είναι αυτονόητο το δικαίωμα της λήψης εκ μέρους της πολιτείας όλων των ενδεδειγμένων μέτρων για τη αποφυγή της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.
Αλλωστε,η φυλάκιση στην σύγχρονη εποχή δεν μπορεί να αποτελεί μέσο εκδίκησης απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές αλλά αντιθέτως διαδικασία σωφρονισμού για την σταδιακή επανένταξη στην κοινωνία.
Στην συγκεκριμένη δε περίπτωση, το ζήτημα αφορά σε έναν νέο άνθρωπο στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο δολοφονημένος από τις δυνάμεις καταστολής Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Το Δ.Σ  Παλλήνης με απόφαση του ζητά από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας και της κυβέρνησης να ανταποκριθούν με αίσθημα δικαιοσύνης,νομιμότητας και ανθρωπιάς  στο αίτημα του Ν.Ρωμανού ώστε να σωθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου,πριν είναι πολύ αργά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Παλλήνη 9/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου