Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τελικά αυτοί δεν θα αλλάξουν ποτέ – Ας τους αλλάξουμε εμείς-γράφει η Μίλια Κόπτη Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης

Κόπτη Μίλια
Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος
Παλλήνης
με τον Συνδυασμό
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"


Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας το ίδιο σκηνικό κάθε προεκλογικής περιόδου, που για άλλη μια φορά, προσβάλλει την νοημοσύνη του κάθε δημότη, και προκαλεί αποστροφή.

Η δημοτική αρχή, με όψιμο ενδιαφέρον, περιδιαβαίνει τα μαγαζιά και τις λαϊκές αγορές και μοιράζει αφειδώς χειραψίες και υποσχέσεις. Οι δρόμοι σε διάφορες περιοχές του Δήμου μας, σκάβονται βεβιασμένα και αγωγοί ομβρίων τοποθετούνται, οι οποίοι τελικά καταλήγουν σε αποδέκτες των λυμάτων της αποχέτευσης, αφού πολλοί επιλέγουν να λύνουν το πρόβλημά τους με αυτόν τον τρόπο.

Στα αυτιά μας έρχονται καταγγελίες κατοίκων, στους οποίους υποψήφιοι των κ. Ζούτσου, Μερτύρη και Μπάκα, σίγουροι για την νίκη τους, μοιράζουν θέσεις εργασίας, ζητώντας τους – άκουσον άκουσον – καταλόγους των ονομάτων των οικογενειών τους.



Ο δρόμος που κατοικώ, όπως και πολλοί άλλοι στο Δήμο, για πολλούς μήνες το χρόνο μετατρέπεται σε ένα κατηφορικό δύσοσμο ποτάμι από λύματα και βρόχινα ύδατα. Άπειρες φορές στο παρελθόν όλοι οι γείτονες διαμαρτυρηθήκαμε στη Δημοτική αρχή, ακόμη και με μάζεμα υπογραφών, αλλά και με αναφορά στις ελάχιστες διαβουλεύσεις που έχουν γίνει. Πλήρης αδιαφορία.....

Η προεκλογική όμως περίοδος έκανε πάλι το θαύμα της για ολίγους όμως και εκλεκτούς και έτσι την προηγούμενη εβδομάδα συνεργεία του Δήμου έσκαψαν τον δρόμο σε συγκεκριμένο μόνο σημείο και πέρασαν σωλήνες ύδρευσης – σημειωτέον διαμέτρου τόσο μικρής που με το παραμικρό κώλυμα θα βουλώσουν – που εξυπηρετούν όμως στην ουσία μόνο συγκεκριμένες κατοικίες!

Στις εύλογες διαμαρτυρίες των γειτόνων ‘’γιατί μόνο εκεί;’’, η απάντηση των υπαλλήλων ήταν ‘’Για εκεί είναι μόνο η μελέτη!’’ .Φυσικά όλοι πληροφορηθήκαμε ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι είχαν πρόσφατα απευθυνθεί στον δήμαρχο προσωπικά.... Και φυσικά όλοι μειδιάσαμε και κουνήσαμε το κεφάλι με ‘’κατανόηση’’.

Αυτοί λοιπόν δεν θα αλλάξουν ποτέ, θα δουλεύουν με τις ίδιες αναίσχυντες τακτικές και μεθόδους του ρουσφετιού και της πελατειακής σχέσης.

Ας τους αλλάξουμε λοιπόν εμείς. Ας επιλέξουμε ένα νέο ήθος και ύφος στην τοπική αυτοδιοίκηση, μια άλλη σχέση με τον πολίτη.

Όλοι εμείς οι υποψήφιοι, αλλά και όλα τα μέλη και οι φίλοι της ‘Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο’ δεν τάζουμε δουλειές, δεν μοιράζουμε θέσεις και υποσχέσεις.

Το μόνο που υποσχόμαστε είναι ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς συμφέρον και προσωπικές φιλοδοξίες για να κάνουμε τη ζωή μας στο Δήμο μας πιο ανθρώπινη. Και σ΄αυτόν τον αγώνα ζητάμε την ενεργή συμμετοχή του κάθε κατοίκου, γιατί μόνο τότε θα είναι αποτελεσματικός .

Ας τους αλλάξουμε λοιπόν τώρα εμείς, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξουμε την ζωή μας!

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΡΕ ΣΥ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΘΕΡΕΠΕΥΤΑ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ [ΣΕ ΦΙΛΩ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή