Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Περιοδεία στην Λαϊκή του Γέρακα(Γαργηττός) του Υποψηφίου Δημάρχου Παλλήνης Απόστολου Βολιώτη με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης
Απόστολος Βολιώτης
Στην Λαϊκή αγορά του Γαργηττού στον Γέρακα περιόδευσε χθες ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης Απόστολος Βολιώτης, μαζί με τον Συνδυασμό του "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο", όπου συνομίλησε με κατοίκους για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη του Γέρακα.


Η λαϊκή αγορά του Γαργηττού, λόγω της ημέρας που λειτουργεί (Σάββατο) εξυπηρετεί τους εργαζόμενους κατοίκους όλου του Γέρακα, έτσι, η συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των κατοίκων και του Υποψήφιου Δήμαρχου Απόστολου Βολιώτη, υπήρξε πολυποίκιλη και αγκάλιαζε όλο το φάσμα των προβλημάτων της πόλης.

Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε οι κάτοικοι, τόνισαν ιδιαίτερα:


  • Την καθυστέρηση του μεγαλύτερου τμήματος του Γέρακα στην ένταξη της Αποχέτευσης, ένα θέμα που δυστυχώς αναδεικνύεται πρώτο, όχι μόνον στον Γέρακα, αλλά σε όλο τον Δήμο (Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη) Παρομοίασαν τον Γέρακα, σαν μια τριτοκοσμική πόλη, με τα νερά να τρέχουν στους δρόμους μέρα - νύχτα, ακάθαρτα και επικίνδυνα για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον και τους πολίτες να αδυνατούν τις περισσότερες φορές να ειδοποιούν τα ιδιωτικά βυτιοφόρα -ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος -  που επέβαλε η μνημονιακή καταιγίδα η οποία πλήττει την χώρα μας.
  • Την έλλειψη πρασίνου στον Γέρακα, αφού η πόλη σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε έτσι από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ώστε να θυμίζει σήμερα τσιμεντούπολη.
  • Την έλλειψη πάρκων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν "που να πάνε" μέσα στην πόλη τους στον πρωινό ή απογευματινό τους περίπατο.
  • Τα στενά ή και τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια που καθιστούν άκρως επικίνδυνο να περπατήσει οποιοσδήποτε την πόλη.
  • Την ανύπαρκτη υποδομή πεζοδρομίων και χώρων για τους κατοίκους με ειδικές ανάγκες.
  • Την παντελή έλλειψη δημοτικών αναψυκτηρίων - χώρων  συναθροίσεων μεταξύ των κατοίκων που έχει σαν αποτέλεσμα την "αποξένωση" μεταξύ των κατοίκων και το "κλείσιμο" στα σπίτια, αφού και ο καφές έξω σήμερα θεωρείται πολυτέλεια.
  • Την πόλη "δύο ταχυτήτων" αλλού καλοφτιαγμένη κι αλλού εντελώς εγκαταλελειμμένη θυμίζοντας το πιο απόμακρο χωριό.
  • Την παντελή αδιαφορία του απερχόμενου δήμαρχου για τις γειτονιές πάνω από τις οποίες περνούν τα άκρως επικίνδυνα για την υγεία - ενηλίκων και παιδιών - καλώδια Υψηλής Τάσης συνοδεία με τους πυλώνες γύρω από τις κατοικίες τους.
  • Την μη θέληση κινητοποίησης και διεκδίκησης του χώρου της Κεραίας στην περιοχή της γειτονιάς του Σταυρού από τον απερχόμενο δήμαρχο αλλά και όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, ενός μεγάλου πνεύμονα ανάσας, αναψυχής, και περιπάτου των κατοίκων του Γέρακα.
Η συζήτηση μεταξύ των κατοίκων και του Υποψήφιου Δήμαρχου Απόστολου Βολιώτη, δεν είχε σταματημό, καθώς οι κάτοικοι έθεταν και ξαναέθεταν πάμπολα προβλήματα της πόλης του Γέρακα, μικρά και μεγάλα  (Κοιμητήριο, αρχαιολογικοί χώροι, επικίνδυνα σημεία δρόμων, αντιδημοκρατική συμπεριφορά του απερχόμενου δήμαρχου απέναντι στους κατοίκους με την αποστολή χιλιάδων απειλητικών επιστολών οφειλών του νερού για κατασχέσεις και αφαίρεση Α.Φ.Μ.)

Στα χείλη όσων πήραν μέρος στην συζήτηση, αλλά και όσων παρακολουθούσαν, στέκονταν ή προσπερνούσαν ακουγόταν μια φράση: ΝΑ ΦΥΓΕΙ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου