Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Αντιδημοκρατικές πρακτικές του κ.Ζούτσου απέναντι στην παράταξη μας

 Εντονότατη διαμαρτυρία  εξέφρασε προς τον δήμαρχο κ. Ζούτσο  ο υποψήφιος δήμαρχος της δημοτικής παράταξης ‘’Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο’’ Απόστολος Βολιώτης καταθέτοντας  έγγραφο-καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου 12829/3-4-2014 που αφορά στην απαγόρευση ουσιαστικά εκδήλωσης του συνδυασμού στο Πολιτιστικό  Κέντρο Γέρακα.

Συγκεκριμένα, η δημοτική μας παράταξη με αίτημα της προς την υπεύθυνη της κοινωφελούς επιχείρησης ζήτησε την διάθεση της αίθουσας ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί εκδήλωση που θα αφορούσε στα προβλήματα της πόλης μας και στη διατύπωση προτάσεων για την επίλυση τους.

Η αίθουσα την συγκεκριμένη ημέρα ήταν διαθέσιμη χωρίς άλλη εκδήλωση.

Η απάντηση που δόθηκε από την αρμόδια υπάλληλο ήταν αρνητική μετά από προσωπική απόφαση του δημάρχου.

Κατά συνέπεια επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η διάχυτη και παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί  δημόσια όσον αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα ζητήματα της δημοκρατίας και της διαφάνειας. Και τούτο ισχύει για όλα τα επίπεδα της λειτουργίας και των πεπραγμένων της. Μόνο που οι  καιροί αλλάζουν και όλοι πια το διαισθάνονται έντονα μηδέ εξαιρουμένου και του ίδιου του κ. δημάρχου.


Ακολουθεί η έγγραφη Διαμαρτυρία-Καταγγελία του Απόστολου Βολιώτη στον δήμαρχο

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ΄΄


Προς τον δήμαρχο Παλλήνης
κ.Αθανάσιο Ζούτσο

Παλλήνη 2/4/2014


Κύριε δήμαρχε

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από την υπεύθυνη της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κ. Κ. Σάντος, ότι δεν επιτρέπετε την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού κέντρου Γέρακα στη δημοτική μας παράταξη για την πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 9/4/2014, ημέρα κατά την οποία η αίθουσα είναι διαθέσιμη, ελεύθερη από κάθε άλλη δραστηριότητα.
Θεωρούμε την απόφαση σας αυτή απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και μεροληπτική.
Ως γνωστόν, ο συγκεκριμένος  χώρος  είναι δημοτική περιουσία και  ανήκει  αποκλειστικά και μόνο στους πολίτες του δήμου μας και κατά συνέπεια η αυτονόητη χρήση του από κοινωνικές, δημοτικές και πολιτικές συλλογικότητες  είναι  μέσα στις υποχρεώσεις σας ως διαχειριστή του.
Άλλωστε, στον ίδιο χώρο πριν από λίγες μόνο ημέρες πραγματοποιήθηκε η δημόσια διαβούλευση των κατοίκων της περιοχής, μετά από πρόσκληση σας, με θέματα που αφορούν στους συνδημότες, δηλαδή με παρόμοιο αντικείμενο της δικής μας εκδήλωσης.
Κατά συνέπεια είναι ανεξήγητη, για κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας,  η συγκεκριμένη απόφαση της απαγόρευσης ουσιαστικά εκ μέρους σας της εκδήλωσης της δημοτικής μας παράταξης.
Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε σε περίπτωση επίκλησης εκ μέρους σας της προεκλογικής νομοθεσίας, ότι η επίσημη προεκλογική περίοδος δεν έχει αρχίσει και γι’ αυτό άλλωστε δεν έχετε ακόμη συγκαλέσει την διαπαραταξιακή επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο για λήψη αποφάσεων που αφορούν στους όρους διεξαγωγής των εκλογών.
Κατά συνέπεια καταγγέλλουμε  τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε το ρόλο σας και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, γνωστοποιώντας τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας με κάθε πρόσφορο μέσο στους συνδημότες μας.

Κοινοποίηση:
Πρόεδρο Δ.Σ
κ.Δ.Γιαννουσόπουλο
κ.Παναγιώτη Μερτύρη
κ.Ν.Γαβρά
κ.Κ.Μπάκα

Για την Δημοτική Παράταξη
 Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο



Απόστολος  Βολιώτης
Υποψήφιος δήμαρχος Παλλήνης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου