Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Φούλη Ζαβιτσάνου - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970. Ο Βύρωνας, πόλη διαμορφωμένη από τους αγώνες της αριστεράς και την πολιτιστική παρακαταθήκη των προσφύγων της Μικράς Ασίας, μου έδωσε τα ερεθίσματα για την αφύπνιση του κριτικού νου και την χαρά των συλλογικών διεργασιών και δραστηριοτήτων.

Σπούδασα Ισπανική Φιλολογία στην Γρανάδα όπου συναισθάνθηκα τους  παράλληλους βίους των λαών του μεσογειακού νότου και όπου τελείωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Γλωσσολογία.

Από το 1998 ως την 11 Ιουνίου του 2013 εργάσθηκα στο Τμήμα Ξενόγλωσσης Ενημέρωσης του ραδιοφώνου της ΕΡΤ. Το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ και η αγωνιστική μας απάντηση μου έδωσε την πιο πολύτιμη εμπειρία συλλογικής δράσης και αυτοδιαχείρισης και μου έμαθε πως είναι εφικτό ένα Μέσο Ενημέρωσης  να γίνει πραγματικά η φωνή της κοινωνίας.


Στις γειτονιές της Αθηνάς Παλλήνης βρίσκομαι από το 2007 και σχεδόν αμέσως ήρθα σε επαφή με τοπικές φωνές και πρωτοβουλίες που αναζητούν την διαμόρφωση μιας δημοτικής αρχής από και για τους πολίτες.

Μέσα από την Παρέμβαση για έναν Άλλο Δήμο μπορούμε να επιδιώξουμε την αναχαίτιση των οικονομικών και πολιτικών δυνάμεων που συνεχώς υποσκάπτουν και υποβαθμίζουν την υλική, πνευματική και πολιτιστική μας υπόσταση, καθιστώντας μας τα θύματα ενός ανελέητου κοινωνικού και οικονομικού πολέμου.


Το τοπικό είναι παγκόσμιο και κάθε τοπική προσπάθεια για την ανατροπή του κυρίαρχου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου είναι πανανθρώπινη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου