Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Περιοδεία στην Εφορία Παλλήνης του Υποψήφιου Δήμαρχου Απόστολου Βολιώτη με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης
Απόστολος Βολιώτης
με τον Συνδυασμό
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"
Στην χτεσινή περιοδεία μας στην ΔΟΥ Παλλήνης  με την επαφή μας με το ανθρώπινο δυναμικό  της εφορίας όσο και των επισκεπτών  διαγνώσαμε και εμείς την αποδυνάμωση και αποψίλωση των διάφορων υπηρεσιών της   όπως συμβαίνει στις άλλες εφορίες της χώρας.

Η συνεχή υποστελέχωση και η έλλειψη προσωπικού των εφοριών μαζί με της αδυναμίες  και αναποτελεσματικότητα  του taxis  δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με την  αποτελεσματικότητα του φορολογικού μηχανισμού, ώστε:

 Να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή  την ίδια στιγμή που χιλιάδες πολίτες - όπως και οι πολίτες της Παλλήνης -  ακόμη και άνεργοι  πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους. 

 Το πενιχρό επίδομα ανεργίας, τα απανωτά χαράτσια  ενώ επαναλαμβάνονται οι χαριστικές ρυθμίσεις στους υμέτερους και ανεβαίνει η φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς.

  •  Θεωρούμε ότι η πλήρης απαξίωση και αποδιοργάνωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών εδώ και χρόνια με την υποστελέχωσή τους και συγχωνεύσεις τους με άλλες εφορίες  αποσκοπεί στην παρουσίαση της αδυναμίας τους να επιτελέσουν την αποστολή τους ως αποτυχία πάταξης της φοροδιαφυγής από τις κρατικές υπηρεσίες.

  •  Αυτό θα δώσει σε κάποια άλλη επιτροπή το έρεισμα να παραδώσει ουσιαστικά τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και στην ουσία  να μεταφερθούν και άλλα βάρη μέσω σκληρότερης φορολογίας στους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους κλπ.
Τα στοιχεία  αλλά και η επαφή μας με τους πολίτες,  καταδεικνύουν την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη.
Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτών μας ενάντια στην απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών στην περιοχή μας και θα δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας στους άνεργους  χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.
Θα πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες σαν Δημοτική Αρχή να αναβαθμιστεί η ΔΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ και θα αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου