Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση Υποστήριξης ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης, της Δημοτικής Παράταξης "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο" και του Υποψηφίου Δημάρχου Απόστολου Βολιώτη




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ»
ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ

Οι Δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 αποτελούν κορυφαία εκλογική μάχη.  Παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, εντάσσονται  αντικειμενικά στον κεντρικό πολιτικό στόχο που πρέπει να είναι, η ανατροπή των κατεστημένων τοπικών εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων που κυβέρνησαν τη χώρα με καταστροφικό τρόπο και η υλοποίηση ενός σχεδίου κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης από μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, από μία κυβέρνηση της Αριστεράς.


Το προηγούμενο διάστημα η Αυτοδιοίκηση, ενώ θα έπρεπε να είναι μορφή λαϊκής εξουσίας, υπέστη ακόμα πιο έντονα τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής, Περικοπές Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (πάνω από 60%), απολύσεις προσωπικού, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, με ταυτόχρονη μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων μέσω του Καλλικράτη. Η ήδη ελλιπής δημοτική πρόνοια συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο, η φροντίδα στους οικονομικά ασθενέστερους εξαφανίζεται και στην θέση τους αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο, εταιρείες, ιδιώτες και τοπικά ανεξέλεγκτα συμφέροντα.

Για το λόγο αυτό, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, φοβούμενα την αποδοκιμασία του λαού, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν αυστηρά τοπικό χαρακτήρα στις εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος, τα αυτοδιοικητικά τους στελέχη και στην περιοχή μας, προσπαθούν να κρύψουν τις κομματικές τους ταυτότητες. Προσπαθούν να εμφανιστούν ως «ανεξάρτητοι».   

Στο δήμο Παλλήνης η απερχόμενη δημοτική, απετέλεσε την πιο πιστή έκφραση του κατεστημένου φθαρμένου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος: Διοίκησε τον δήμο με ένα  κλειστό κύκλωμα εξουσίας, με  περιφρόνηση των συλλογικών οργάνων (δημοτικό συμβούλιο, τοπικά συμβούλια, φορείς), με  αυξήσεις στα τέλη και στα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών, με επιβολή ακριβών συνδρομών στα πολιτιστικά-αθλητικά προγράμματα, με πλήρη αδιαφάνεια, που σε αρκετές περιπτώσεις οδήγησε σε σκάνδαλα οικονομικής διαχείρισης με τα οποία ασχολείται η δικαιοσύνη. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να εμφανιστεί όψιμα ως αντιμνημονιακή, ως η δημοτική αρχή που πρωτοστατεί στην οργάνωση δράσεων αλληλεγγύης για τη στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων, μέσα όμως από γραφειοκρατικές και αδιαφανείς διαδικασίες, οι οποίες τελικά ακυρώνουν την προσπάθεια.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την κατάσταση και στο Δήμο  Παλλήνης

Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε Δημοτική αρχή που θα αντιταχθεί στα σχέδια διάλυσης της αυτοδιοίκησης, θα υπερασπιστεί το δημόσιο και κοινωφελή χαρακτήρα της, θα κατορθώσει να κινητοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις Ανθούσας - Γέρακα - Παλλήνης, για την αναδιάρθρωση του Δήμου, τη δημιουργία ενός κινήματος συμμετοχής, αλληλεγγύης και προοδευτικής προοπτικής της πόλης μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη Δημοτική Παράταξη «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» και τον Υποψήφιο Δήμαρχο Απόστολο Βολιώτη.

Καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε συστράτευση για τη νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

                                                                                          Οργάνωσης Μελών
                                                                        ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου