Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σταύρος Φυντικάκης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"


Γεννήθηκε  στα Χανιά Κρήτης.
Είναι παντρεμένος με την ποντιακής καταγωγής Πουλικίδου Ζωή και έχουν αποκτήσει μία κόρη την Ιωσηφίνα.

 ΣΠΟΥΔΕΣ

Αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Κισσάμου (Καστελλίου).
Μετά από εισαγωγικές εξετάσεις επιτυγχάνει στην Α.Β.Σ.Π όπου και φοίτησε στο Οικονομικό Τμήμα. 
Διετέλεσε Τμηματάρχης του Υπουργείου Οικονομικών όπου διακρίθηκε για το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. 




Διαμένει από το 1985 στην περιοχή και είναι μόνιμος κάτοικος Παλλήνης.

Στους δύσκολους μνημονιακούς  καιρούς που διανύουμε όπου ο "κοινωνικός αυτοματισμός" είναι στην ημερήσια ατζέντα της Κυβέρνησης,  δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν την κοινωνική αλληλεγγύη και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Πεποίθησής του είναι ότι ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σημερινή συγκυρία, μπορεί να αποτελέσει τον βασικό μοχλό στήριξης της χειμαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας, από τις δυσβάκτακτες - βάρβαρες και αντιλαϊκές μνημονιακές Πολιτικές, με έναν Δήμο ανοικτό σε όλους, με συμμετοχή - διαφάνεια  - αξιοκρατία - αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στόχος του είναι να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, για να δοθεί άμεση λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, με προτεραιότητα την υλοποίηση  του αποχετευτικού δικτύου...που όλες οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου το παρέπεμψαν στις καλένδες.!

                              ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


Από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε και συμμετείχε ενεργά σε όλους τους Κοινωνικούς και Πολιτικούς αγώνες της εποχής.. Έχοντας ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα περιβάλλοντος και της προστασίας του περιαστικού πράσινου και των ελεύθερων χώρων, συμμετείχε ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις με τους ενεργούς Πολίτες της περιοχής. (Αποχετευτικό δίκτυο - Κτήμα Καμπά - Λόφος Λεβίδη - προστασία περιαστικού πράσινου  Πεντέλης)


Από το 1990 έως το 1994 ήταν εκλεγμένος Κοινοτικός Σύμβουλος Ανθούσας.
Το  2006 ήταν Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Δυναμική πορεία Αλλαγής»  

Από το 2004 έως σήμερα αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο της Περιφέρειας Αττικής.
Για δύο συνεχή χρόνια αρθρογραφούσε από την στήλη Ελεύθερο βήμα της  Εβδομαδιαίας εφημερίδας "ΑΤΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" αναδεικνύοντας τα καυτά προβλήματα της περιοχής. Πολλά από τα άρθρα και τις επισημάνσεις που είχε διατυπώσει έχουν αποδειχθεί προφητικά..

Σύμβουλός του η κοινωνία και οι ενεργοί πολίτες.
Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της παράταξης "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου