Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ελένη Ραυτοπούλου - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Γεννήθηκα  στην Υπάτη Φθιώτιδας. Είμαι οικονομολόγος, πτυχιούχος  της σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

 Εργάσθηκα στον ιδιωτικό τομέα και επί 25 χρόνια στην Εκδοτική ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. (ΕΘΝΟΣ) ως στέλεχος και υπεύθυνη Οικονομικών Υπηρεσιών.  

Από τα πρώτα χρόνια της  επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας έως και την συνταξιοδότησή μου, ανέπτυξα  έντονη συνδικαλιστική δράση συμμετέχοντας στο προεδρείο, ως Ταμίας  της Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων (Ε.Π.Η.Ε.Α) επί σειρά ετών, όσο και στο  Αυτοδιοικούμενο και Αυτοδιαχειριζόμενο Ασφαλιστικό  Ταμείο επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των δημοσιογράφων (Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.), επίσης ως Ταμίας του  Δ.Σ.

Έχω ένα γυιό και κατοικώ στο Πανόραμα Παλλήνης από το 2003, όπου συνεχίζω την κοινωνική μου δράση, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Πανοράματος, καθώς και σε πρωτοβουλίες κατοίκων για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τον οικισμό.

Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο των «Ενεργών Πολιτών Παλλήνης» και ήμουν υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό, με τον οποίο συνεργάστηκαν στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές.

Είμαι ενεργό και ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Παρέμβαση για Έναν Άλλο Δήμο».

Πιστεύω, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση  θα πρέπει να  είναι ένας  θεσμός Διοίκησης, πολύ κοντά στους πολίτες και να επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή τους  στη λήψη αποφάσεων. Πρέπει να έχει κινηματικό και διεκδικητικό χαρακτήρα και ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, θα μπορούσε να γίνει βασικός μοχλός οργάνωσης της αλληλεγγύης και της υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής με δράσεις που θα λειτουργήσουν σαν ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού Κράτους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όφειλε και οφείλει να αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπηρεσιών, κοινωνικών, περιβαντολλογικών, διαχείριση σκουπιδιών κλπ, όπου μέσα από αυτές τις υπηρεσίες να δημιουργεί  θέσεις απασχόλησης και να απευθύνεται στους φτωχούς, τους ανέργους και σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Πιστεύω, ότι ο «Καλλικράτης» ήταν μια αντιδημοκρατική, συγκεντρωτική μεταρρύθμιση με την οποία δοκιμάστηκε η μνημονιακή  πολιτική και εφαρμόστηκε η άγρια  νεοφιλελεύθερη πολιτική  που απομάκρυνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους πολίτες και τις ανάγκες τους.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου