ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Σωματείο εργαζομένων Δήμου Παλλήνης - Απεργιακή κινητοποίηση

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Αριθμ. Πρωτ.: 1033

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.

Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία-Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από κάθε ενέργεια εφαρμογής του αντισυνταγματικού Νόμου 4250/2014 για την «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

Η απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει τη διάθεση ΟΛΩΝ μας για την συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων μας για την επίλυση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών αιτημάτων μας όπως αυτά αναλυτικά καταγράφηκαν στην απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν σταΑπεργιακά Συλλαλητήρια την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014. 

Στην Αθήνα η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από τον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας 121), στις 9.30 το πρωί όπου εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Τυχόν αρνητική έκβαση θα έχει επιπτώσεις και στις δικαστικές αποφάσεις των Σχολικών Φυλάκων.

Συγχρόνως, συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 από κάθε διαδικασία που αφορά στην«συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στην προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής με άλλα κριτήρια των σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος Γιάννης Τσούνης
Ετικέτες Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014


Ερωτηματολόγιο Φούχτελ για την Αυτοδιοίκηση: “Δεν πουλάμε κύριοι…”


Δήλωση Κ. Πουλάκη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου Αυτοδιοίκησης για το ερωτηματολόγιο του κ. Φούχτελ : «Υπάρχουν και όρια! Δεν πουλάμε, κύριοι…»Με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στους νέους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την «απογραφή» των χαρακτηριστικών και των υποδομών των ελληνικών ΟΤΑ, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε τα εξής:

“Εδώ και καιρό, οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Αριστεράς κατήγγειλαν την προσπάθεια προώθησης μεγάλων ιδιωτικών γερμανικών συμφερόντων, που καλύπτονταν πίσω από φιέστες δήθεν ελληνογερμανικής φιλίας και ανέδειξαν το ρόλο του εκπροσώπου της γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, κ. Γ. Φούχτελ, στην κατεύθυνση αυτή.

Ωστόσο, η τελευταία πρωτοβουλία της, κατ’ ευφημισμόν, «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» ξεπερνά κάθε όριο. Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στο πρακτικό της ορκωμοσίας τους, οι νέοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο από τον κ. Φούχτελ που ούτε λίγο ούτε πολύ τους ζητά μία πλήρη απογραφή για τα πάντα: Για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχές, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα του Δήμου.

Τη στιγμή που ο εντεταλμένος της κ. Μέρκελ αναζητά, και μάλιστα με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, νέους επικερδείς χώρους για “μπίζνες” για τα γερμανικά συμφέροντα, αναρωτιέται κανείς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Υπουργός Εσωτερικών πρέπει να απαντήσει : Πότε και με ποιο δικαίωμα εκχώρησε στον κ. Φούχτελ την αρμοδιότητα να παρακολουθεί τα προβλήματα και τις αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Δήμων και Περιφερειών;

Κι αλήθεια, πώς τοποθετούνται πάνω σε αυτή την πρωτοβουλία – που αποκαλύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της “φιλίας” του κ. Φούχτελ και προσβάλλει βαθύτατα την ελληνική Αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της – οι δήθεν «ανεξάρτητοι» και υπέρμαχοι της «ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης» Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες;

Μόνο ένα πράγμα μπορούμε να σχολιάσουμε: Υπάρχουν και όρια! Και τα όρια αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας, πρώτα και κύρια από τους πολίτες και τους αιρετούς Δημάρχους και Περιφερειάρχες της Αριστεράς – και, ελπίζουμε, από το σύνολο των αιρετών – που θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά αγαθά της περιοχής τους. Δεν πουλάμε, κύριοι…”

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/09/2014


Κ. Πουλάκης στο ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5″ για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ : “Δεν πουλάμε κύριοι…”

Στο ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5″ και στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη μίλησε χθες ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, σε σχέση με τοερωτηματολόγιο που απέστειλε στους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και Περιφερειάρχες ο επιτετραμμένος της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, κ. Γιόακιμ Φούχτελ.

Όπως ανέφερε, “στην Ευρώπη η Άγγελα Μέρκελ νιώθει ο απόλυτος άρχων, μπορεί να διοικεί με το δόγμα της λιτότητας“, ενώ τόνισε ότι “το σύνθημα θα πρέπει να είναι «Δεν πουλάμε κύριοι»“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου