Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Αποφασιστική παρέμβαση-πρόταση του Τ. Μπουντουβά για την πραγματοποίηση της εκδρομής των μαθητών του 2ου Λυκείου Γέρακα στο Δημ.Συμβούλιο του Δήμου

Πρόταση να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης έκανε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο" στο Δημοτικό Συμβούλιο της 8-4-2014, σχετικά με το σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 5 Απριλίου, όταν άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο της διευθύντριας του 2ου Λυκείου Γέρακα και αφαίρεσαν  χρήματα τα οποία προορίζονταν για την πραγματοποίηση της πενταήμερης εκδρομής της 2ας Λυκείου.Το χρηματικό ποσό, ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον κίνδυνο ακύρωσης της εκδρομής.


Συγκεκριμένα, ο Τάσος Μπουντουβάς, ζήτησε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω του κατεπείγοντος προκειμένου να  βρεθεί τρόπος ενίσχυσης - ο Δήμος να συμβάλλει οικονομικά με κάποιο κονδύλι, το οποίο θα μπορούσε ως έξοδο να καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Δήμου ως εκπαιδευτική-πολιτιστική εκδήλωση.

Η πρόταση αυτή συνάντησε την απόλυτα αρνητική διάθεση του δημάρχου να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Μετά την επιμονή των κ. Μπουντουβά, του Θ. Γκοτσόπουλου, άλλων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και του Απόστολου Βολιώτη ως εκπροσώπου του Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Λυκείου και του Μ. Κακλιδάκη εκπροσώπου της Ένωσης Γονέων,  το σώμα τελικά αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα.  Μετά από πολύωρη επεισοδιακή συζήτηση ο δήμαρχος αναγκάστηκε να συρθεί και να αποδεχτεί την πρόταση για λύση του προβλήματος, ώστε να δοθεί το ποσόν των 6.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση.

Δείτε χαρακτηριστικά κομμάτια από τον διάλογο:

Θανάσης Ζούτσος: Μη μου πουλάτε ευαισθησία. Αν υπήρχε ένας ο οποίος θα ήθελε να λυθεί το θέμα είμαι εγώ. Αλλά μία απόφαση που λέει ότι δεν είναι σύννομη είναι παράνομη και δεν μπορεί να εκτελεστεί και απλώς θα δουλεύετε τον κόσμο!!...κατά συνέπεια δεν μπορεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

Τάσος Μπουντουβάς: Έκανα στην εισήγηση την πρότασή μου. Το μόνο που μπορεί να μπει σε ψηφοφορία είναι η πρόταση την οποία έκανα: να λυθεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν δύο αντικρουόμενες απόψεις στην πρότασή μου. Η μία που λέω εγώ ότι είναι σύννομη και η άλλη που λένε άλλοι συνάδελφοι ότι δεν είναι σύννομη. Ο καθένας μας, έχει το γνώθι σ' αυτόν ξέρει τι μπορεί να κάνει και επ' αυτού θα ψηφίσουμε. Η πρόταση που έκανα που είναι θεσμικά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος να δώσει τα χρήματα.

Η συζήτηση...

Παρέμβαση του Απόστολου Βολιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου