Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ευδοκία (Εβίτα) Μπάρτζελη - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Ονομάζομαι Ευδοκία (Εβίτα) Μπάρτζελη, γεννήθηκα το 1980 και μεγάλωσα στο Γέρακα. Είμαι κόρη του καθηγητή Μανώλη Μπάρτζελη και σύζυγος του πολιτικού μηχανικού Γιώργου Κολυδά. Είμαι πτυχιούχος ζωγράφος-χαράκτης, απόφοιτος της Accademia di belle arti di Bari, καθώς και πτυχιούχος ψυχολόγος, απόφοιτος του University of Wales με μεταπτυχιακό στην εφαρμογή των τεχνών στην ψυχοθεραπεία (Art-therapy) από το Πανεπιστήμιο της Νάπολη. Συνεργάζομαι εθελοντικά επί σειρά ετών με διάφορα ιδρύματα ψυχικής υγείας καθώς και με ιδρύματα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, παράλληλα με την εργασία μου ως καθηγήτρια εικαστικών στην Α’βάθμια εκπαίδευση, και είμαι ενεργό μέλος των Γιατρών χωρίς σύνορα.

Σε μία εποχή παρακμής όπου όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζωής μας φθίνουν και εξαφανίζονται μέσα από ένα κείμενο που λέγεται «μνημόνιο» μόνο και μόνο για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο κάποιοι λίγοι γνωστοί - άγνωστοι, οφείλουμε όλοι να αντισταθούμε και να αποκαταστήσουμε στην κοινωνία μας όλα όσα τώρα στερείται. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να συνεχίσει να είναι παρατηρητής σε ότι συμβαίνει γύρω μας αλλά οφείλει να είναι κεντρικός μοχλός ανατροπής της παρούσας κατάστασης. Μόνο επαναφέροντας αξίες και έννοιες που έλειψαν από το δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια όπως διαφάνεια, δημοκρατία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, πρωτοβουλίες για το παιδί και περιβάλλον, ο δήμος να είναι στην υπηρεσία του πολίτη κι όχι έρμαιο συμφερόντων ολίγων ντόπιων, θα μπορέσουμε να οργανώσουμε τις αυτοδιοικητικές μας δομές έτσι ώστε να λειτουργούν ανθρωποκεντρικά και θα καταφέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας μία όμορφη ζωή σε μία όμορφη πόλη.


Για αυτές τις αξίες επέλεξα να αγωνιστώ συμμετέχοντας ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Παρέμβαση για έναν Άλλο Δήμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου