Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή τα Εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου Γέρακα του Συνδυασμού "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης
Απόστολος Βολιώτης
με τον Συνδυασμό
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου,  σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν  χτες τα εγκαίνια του Εκλογικού μας Κέντρου στον Γέρακα.
Η δυνατή βροχή κατά την διάρκεια των εγκαινίων, δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανταπόκριση του καλέσματός μας, των φίλων του Συνδυασμού μας "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο".
Τα εγκαίνια, τίμησαν με την παρουσία τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς και ο  ηθοποιός και μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.


Ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας
προλογίζει την Έναρξη των Εγκαινίων
Παρευρέθηκε επίσης, ο συνδημότης μας ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση των εγκαινίων και προλόγισε την ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου του συνδυασμού μας Απόστολου Βολιώτη.

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ:

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Συνδημότισσες και συνδημότες

  Εγκαινιάζουμε σήμερα το εκλογικό κέντρο της δημοτικής μας παράταξης, έχοντας μπροστά μας στις 18 του Μάη μια τριπλή εκλογική μάχη (δημοτικές-περιφερειακές-Ευρωεκλογές), που έχει μεγάλη σημασία και ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα που σίγουρα θα προσδιορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα.  

 Σίγουρα όμως δεν εγκαινιάζουμε σήμερα τη δράση και τις  προσπάθειές μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την ιστορία μας  στα δημοτικά και πολιτικά δρώμενα, μέσα από αγώνες και προσφορά.  
                                                                                                       
Τον περασμένο Απρίλη, αρκετοί από μας που στη συνέχεια γίναμε περισσότεροι, αποφασίσαμε σε ανοιχτή-δημόσια συγκέντρωση να ιδρύσουμε τη νέα μας δημοτική παράταξη που τη βαφτίσαμε «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» θέλοντας έτσι να δώσουμε το στίγμα της πορείας μας.   

 
 Θελήσαμε να δώσουμε νέα πνοή, καλύτερη  οργάνωση στις προσπάθειες μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για τη σίγουρη πραγματοποίηση των στόχων μας. Κάποτε, οι στόχοι μας φάνταζαν ίσως εξωπραγματικοί και ίσως ανέφικτοι. Τώρα όμως είναι φανερό ότι είμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους.

 Πρώτος και αμεσότερος από τους στόχους μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ της σημερινής απαράδεκτης πραγματικότητας που βιώνει ο πολίτης του Δήμου μας. Το καθήκον μας είναι η ανατροπή μιας κατεστημένης δημοτικής αρχής η οποία διοικεί τον δήμο με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες της σημερινής πολιτικοοικονομικής συγκυρίας.  
                                                                              
Η δράση και τα πεπραγμένα της διοίκησης του σημερινού και απερχόμενου δημάρχου επιβάλλουν ως αδήριτη ανάγκη την απομάκρυνση της , προς όφελος των πολιτών της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης.

  – Αυτό διαπιστώνουμε κάθε μέρα και  περισσότερο την ώρα που συναντιόμαστε με τους συνδημότες μας και ανταλλάσσουμε μια χειραψία.                          
  – Αυτό καταλαβαίνουμε στο  χαμόγελο της συναίνεσης και της αποδοχής των επιχειρημάτων μας στις λαϊκές αγορές της περιοχής μας, μοιράζοντας το φυλλάδιό μας.                                                                                      
  – Αυτό βλέπουμε στα μάτια και τα λόγια των μικροεπιχειρηματιών του δήμου μας όταν τους επισκεπτόμαστε και εκφράζουν την απόλυτη δυσαρέσκειά τους προς τη δημοτική αρχή.                                                                                                                    
   –Αυτό αντιλαμβανόμαστε στα λεγόμενα των κατοίκων της Ανθούσας που εκφράζουν αβίαστα την οργή τους από την πλήρη εγκατάλειψή τους.                                        
   – Αυτό μας υποδηλώνουν οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στους μαζικούς φορείς, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Είναι διαπιστώσεις που τις αντιλαμβάνονται πια ΟΛΟΙ. Ακόμα και τα ίδια τα στελέχη της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό λοιπόν θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίες οι σπασμωδικές αντιδράσεις πανικού που εκδηλώνονται εκ μέρους τους με δημοσιεύματα, άρθρα και σχόλια στον φιλικό τους τύπο και στο διαδίκτυο. Δεν είναι ανεξήγητες οι αντιδράσεις του κ. δημάρχου ακόμα και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου με απαράδεκτη, άκομψη και παραπλανητική συμπεριφορά επιτίθεται με εμπάθεια και χαρακτηρισμούς στην παράταξή μας, σε μένα προσωπικά και με έμμεσα υπονοούμενα στον πολιτικό φορέα που στηρίζει το συνδυασμό και τις προσπάθειές μας. 

Δεν μας προκαλεί εντύπωση. 

  Γνωρίζουμε πολύ καλά και τους λόγους  και τις προθέσεις τους.   

Είναι οι λόγοι και οι συμπεριφορές που οδήγησαν στην παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση πρώην συνεργατών τους, οι οποίοι είδαν με τα μάτια τους και διαπίστωσαν την υλοποίηση μιας πολιτικής που βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα των πολιτών, μιας πολιτικής που χαρακτηρίστηκε όλα τα χρόνια από τυφλή υπακοή στις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις και εντολές. Στις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα, που οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο χείλος του γκρεμού, και σαν μην έφτανε αυτό, προσποιούνται τώρα τους ακομμάτιστους και τους αδέσμευτου όταν με πάθος υποστήριζαν την εφαρμογή του εκτρωματικού Καλλικράτη όταν υποδέχονταν μετά βαϊων και κλάδων τους κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βορίδη τους υπεύθυνους της καταστροφής της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους εμπνευστές και νομοθέτες του οικονομικού παρατηρητηρίου της Τ. Α που με επικεφαλής τοποτηρητή τον υφυπουργό οικονομικών της Γερμανίας κ. Φούχτελ, οδήγησαν τους δήμους σε οικονομικό μαρασμό μειώνοντας κατά 65% την κρατική επιχορήγηση.
                                                                                                     
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ:
Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η Τ.Α αποτελεί το προπύργιο ανατροπής και ελπίδας, συλλογική φωνή αντίστασης στα καταστροφικά δεσμά του μνημονίου. 

Εμείς θα καταφέρουμε να είμαστε μια νέα Δημοτική αρχή που θα πείθει και θα συσπειρώνει τους πολίτες. Δεν θα τους αντιμετωπίζει με τοπικιστικά κριτήρια. Αντίθετα θα τους ενώνει στη λογική της ενιαίας αντίληψης του γεωγραφικού και κοινωνικού χώρου του νεοσύστατου Δήμου.  

Εγγύηση για τα παραπάνω αποτελεί η συγκρότηση του ίδιου του συνδυασμού μας. Αποτελείται από πολίτες και των 3 δημοτικών ενοτήτων. Από δημοκρατικούς πολίτες ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες. Μας ενώνει ο κοινός στόχος: Η εξυπηρέτηση ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ των συμφερόντων των συνδημοτών μας. Γι’ αυτό, θα γίνουμε η νέα δημοτική αρχή η οποία θέλει και μπορεί:                                                                                    
  • Να υπηρετεί με κοινωνική δικαιοσύνη, τις ανάγκες όλων των Πολιτών. Να αξιοποιεί τους πόρους με διαφάνεια και ανταποδοτικά κριτήρια. Καμμιά αύξηση δημοτικών τελών και φόρων. Κανένα νέο τέλος.
  • Να προασπίζει τα δικαιώματά μας, την εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία. 
  • Να διασφαλίζει των κοινωφελή δημόσιο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού-παιδικού σταθμού
  • Να συνδράμει συμπολίτες με προβλήματα επιβίωσης εξαιτίας της μνημονιακής καταιγίδας (ανεργία, χαράτσια, κατασχέσεις κατοικιών, διακοπή ρεύματος και νερού κ. ά) Κανείς μόνος του στην κρίση.
  • Να ενθαρρύνει τη συμμετοχή του πολίτη, τον κοινωνικό έλεγχο. Να διοικεί την Πόλη ενιαία, αρμονικά, με δίκαιη κατανομή των πόρων. Δημόσια διαβούλευση. Τακτική λογοδοσία. Διαφάνεια παντού.
  • Να λύσει οριστικά και τελεσίδικα το αποχετευτικό πρόβλημα. Να ολοκληρώσει τις πολεοδομικές εντάξεις περιοχών. Να αναδείξει τα κέντρα της Πόλης. Να αναπτύξει διαδημοτικές συνεργασίες.
  • Να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία, αρμοδιότητες και πόρους για τοπικά αναπτυξιακά έργα. Να στηρίζει τις υποδομές της Πόλης. Να διασφαλίζει την ποιότητα στην καθημερινότητα του Πολίτη.
  • Να διαφυλάττει τους χώρους πρασίνου και την περιβαλλοντική ισορροπία της πόλης. (Στρατόπεδο Λάμπρου, Λόφος Λεβίδη, ΔΕΗ, Κτήμα Καμπά, Λόφος Κεραίας, δασικές εκτάσεις, ρέματα)
  • Να ενισχύει την κοινωνική οικονομία, τον κοινωνικό εθελοντισμό. Να υποστηρίζει τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την νεανική επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
  • Να αναδεικνύει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης. Να υποστηρίζει συμπολίτες που ασχολούνται με τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες. Να ενισχύει τον μαζικό αθλητισμό.


Θέλουμε έναν Δήμο δυνατό, με κοινωνικό πρόσωπο. Μια δημοτική αρχή ΔΙΠΛΑ και ΟΧΙ απέναντι στους Πολίτες. ΜΑΖΙ δημιουργούμε την ελπίδα και την προοπτική. Με πίστη στη δημιουργικότητα και τη συλλογικότητα. Με εμπιστοσύνη στην κοινωνία των ενεργών πολιτών.

Αλλάζουμε την πόλη μας
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Με Συμμετοχή-Αλληλεγγύη-Κοινωνική Δικαιοσύνη
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου