Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ: EΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Απόλυτα απογοητευτική και αποκαρδιωτική η εικόνα του Δημάρχου αλλά και της «βουβής» πλειοψηφίας που τον στηρίζει στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ για το κτήμα ΚΑΜΠΑ.

Ένας Δήμαρχος που αγνοεί και απαξιώνει πλήρως τις δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργεί ως απόλυτος μονάρχης.

Ένας Δήμαρχος που αγνοεί και απαξιώνει τους συναδέλφους του στο Δ.Σ. καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης μη προσέχοντας καθόλου τα λόγια των ομιλητών, ακόμα και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ στην αίθουσα διαμορφώνεται σκηνικό ταινιών cult με τον μικροπωλητή με το καλαθάκι να πουλάει ξηρούς καρπούς (sic), εικόνες που θυμίζουν μάλλον σαλόνια πλοίων παρά Δημοτικών Συμβουλίων.

Ένας Δήμαρχος που αγνοεί πλήρως τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, καθώς και τα ψηφίσματα των διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

Ένας Δήμαρχος που αρνείται να αναλάβει τις βαρύτατες ευθύνες που του αναλογούν (καμία ενέργεια για ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών, καμία ενέργεια για το μπλοκάρισμα του έργου στα αρμόδια Υπουργεία και τους κρατικούς φορείς) κρυβόμενος πίσω από τις τυχόν πράξεις ή παραλείψεις των προηγούμενων Δημοτικών αρχών. Όλοι οι προηγούμενοι φταίνε κατά τον ίδιο και τώρα βέβαια που έχουμε φθάσει στην τελική ευθεία για την έκδοση της άδειας, η κατασκευή του έργου εμφανίζεται ως νομοτελειακή πράξη. Αλήθεια κ. Δήμαρχε επιθυμείτε να κατασκευαστεί το έργο ή όχι; Εάν ναι γιατί δεν κάνατε δημόσια διαβούλευση και δεν ενημερώσατε τους κατοίκους για τα πιθανά οφέλη που θα προκύψουν για την περιοχή από την κατασκευή του; Εάν το θέλετε γιατί δεν φροντίσατε να διασφαλίσετε τα δυνατά μεγαλύτερα οφέλη, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε και νομοθετικά να κατοχυρωθούν και να είναι εμπροσθοβαρή; Γιατί κάνατε απευθείας διαπραγματεύσεις με μια εταιρεία πλήρως αναξιόπιστη που αντιλαμβανόμενη βέβαια την ενδοτικότητα και την μη ύπαρξη βούλησης καμίας διεκδίκησης από την Δημοτική αρχή προσφέρει όλο και λιγότερα ψίχουλα ως υποτιθέμενα ανταποδοτικά έργα; Γιατί άραγε επιθυμείτε να κλείσετε το θέμα της REDS άρον άρον και μάλιστα εν όψει των θερινών διακοπών και με πλειοψηφία των παρόντων δημοτικών συμβούλων και όχι με αυξημένη πλειοψηφία του συνόλου όπως θα έπρεπε o ίδιος να επιδιώξετε για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Οι 14 θετικές ψήφοι επί συνόλου 33 (ποσοστό 42,4%) θα αναλάβουν το τεράστιο βάρος να δεσμεύσουν όλους τους κατοίκους της πόλης μας να υποστούν τις ανυπολόγιστα αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν για την περιοχή για πολλές δεκαετίες (υπάρχει μεγάλη εμπειρία πλέον από την κατασκευή τέτοιων έργων); Ως τελευταίο και αναπόφευκτο ερώτημα προκύπτει επίσης το γιατί αρνείστε και δεν επιθυμείτε την σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα χειριστεί το τεράστιο αυτό θέμα με παραστάσεις στα Υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς (και μάλιστα με χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο).

Σ’ όλα αυτά τα ξεκάθαρα ερωτήματα που προκύπτουν για ένα μέσο κάτοικο αυτής της πόλης οφείλετε και εσείς, κ. Δήμαρχε, να δώσετε ξεκάθαρες απαντήσεις. Απαντήσεις με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων της πόλης (και όχι της εταιρείας όπως σας κατηγορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου αλλά και σημαντική μερίδα από τη δική σας δημοτική παράταξη). Απαντήσεις κρυστάλλινες και όχι νομικίστικα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται σε Δικαστήρια και όχι σε Δ.Σ. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλετε στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής λύσης για τους πολίτες του Δήμου, θα διασφαλίσετε την υστεροφημία σας, αλλά και θα απομακρύνετε κάθε σκιά σκανδάλου και συναλλαγής που δηλητηριάζει το πολιτικό κλίμα στην πόλη μας και δυναμιτίζει πιθανές συναινέσεις των δημοτικών παρατάξεων που οπωσδήποτε θα απαιτηθούν μελλοντικά εν όψη μάλιστα και της επικείμενης ψήφισης του νόμου της απλής αναλογικής στην Τ.Α..

Ένας απλός πολίτης
και για την αντιγραφή

Μιχ.  Παπαδογιάννης

ΥΓ 1.Αξίζει νομίζω να θυμόμαστε για τις επερχόμενες εκλογές όσους Δημοτικούς Συμβούλους (της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας) απουσίασαν είτε από τη συνεδρίαση είτε από την ψηφοφορία με αντικείμενο ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η ουδέτερη στάση (και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ) που επέλεξαν διπλωματικά σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών ούτε και της πόλης. Το επιχείρημα της «δήθεν κούρασης» λόγω της μακράς διάρκειας της συνεδρίασης που επικαλούνται ορισμένοι δεν θεωρείται εύλογο και λόγω της σπουδαιότητας του θέματος και γιατί δεν υπήρχε καμία διάθεση συνέχισης της συνεδρίασης σε άλλη μέρα όπως ζητήθηκε από πολλούς.

ΥΓ 2.Το αξίωμα του Προέδρου Δ.Σ. απαιτεί άτομο έμπειρο με γενικότερη αποδοχή και εγνωσμένου κύρους. Η ικανότητα της βροντερής φωνής δεν θεωρείται το βασικό κριτήριο επιλογής για μια τόσο σημαντική θέση.

ΥΓ 3.Η κατασκευή του ΜΑLL σαφώς αφορά τόσο το σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Παλλήνης όσο και τούς όμορους δήμους της Αγ. Παρασκευής, της Παιανίας, των Γλυκών Νερών αλλά και του Χαλανδρίου. Δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για την Κάντζα και τους κατοίκους της όπως εσφαλμένα παρουσιάζεται για την μη πρόκληση ευρύτερων αντιδράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου