Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ο Δήμαρχος θέλει Mall στο κτήμα Καμπά και βιάζεται κιόλας!

Τάσος Μπουντουβάς
Δημοτικός Σύμβουλος,
επικεφαλής της παράταξης      "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"


Ο δήμαρχος θέλει Mall στο κτήμα Καμπά και βιάζεται κιόλας !
   Όταν ο Πρώτος Πολίτης του Δήμου Παλλήνης αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε φέρει ακέραια την ευθύνη για το κακό που θα προκαλέσει στην πόλη και στους πολίτες της με τις πράξεις του. Δυστυχώς, ο δήμαρχος, κ. Θανάσης Ζούτσος, με τη στάση και τις επιλογές του απέδειξε ότι όχι μόνο αποδέχεται αμαχητί την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο κτήμα Καμπά, αλλά βιάζεται κιόλας για την αδειοδότηση και κατασκευή του.
   Παρότι είχε την ευκαιρία να συμπορευθεί με την αντιπολίτευση και να πολεμήσει μαζί της, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την πόλη, όχι μόνο το αρνήθηκε, αλλά προτίμησε να απομονωθεί και να προχωρήσει μόνος του σε μια απόφαση, η οποία δίνει "Γη και Ύδωρ" στην Εταιρεία, χωρίς να δοθεί καμία μάχη.
  Επιπλέον, ο κ. Θανάσης Ζούτσος δεν άσκησε καμία κριτική στην ιδιοκτήτρια εταιρία REDS για τις διαρκείς υπαναχωρήσεις της από προηγούμενες έγγραφες δεσμεύσεις της, αλλά επιχειρούσε διαρκώς να υποβαθμίσει ή και να προσπεράσει τις καταγγελίες παρατάξεων και πολιτών για τη διαχρονική  αναξιοπιστία και αφερεγγυότητά της.
  Ανεπάρκεια; Αλαζονεία; Κάτι άλλο;
  Η πρόταση που υπέβαλλε η "Παρέμβαση για ένα άλλο Δήμο" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11/07/2017,  έγινε αποδεκτή από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Παναγιώτη Μερτύρη, την οποία στη συνέχεια συνδιαμορφώσαμε και καταθέσαμε προς ψήφιση, καλώντας τον δήμαρχο και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να την στηρίξουν, ώστε να συμπορευθούμε όλοι μαζί.
  Όμως, ο κ. Θανάσης Ζούτσος την αρνήθηκε πεισματικά, εκτός από δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του που την υπερψήφισαν. Προτίμησε να απομονωθεί και να ψηφίσει τη δική του πρόταση, με 14 μόνο δημοτικούς συμβούλους από τους 20 που διαθέτει η πλειοψηφία. Ενέργεια η οποία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και αντιδράσεις.
  Η πρόταση που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και, την οποία απέρριψε ο δήμαρχος, ήταν η ακόλουθη:
  Να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με επικεφαλής τον δήμαρχο, η οποία με τη συνδρομή νομοτεχνικών συμβούλων, να επιδιώξει συνάντηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τα συναρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής  με στόχο:
-       να εκφραστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2015 ότι είμαστε αντίθετοι στην πολεοδομική μελέτη για την κατασκευή του Εμπορικού Κέντρου και να διερευνηθεί νομικά η δυνατότητα αποτροπής της ανέγερσης του, δεδομένου ότι υφίστανται καίρια νομικά ζητήματα που θα ανακύπτουν σε κάθε στάδιο της κατασκευής του
-       να ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Δήμου ανοικτή διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς και
-       σε αντίθετη περίπτωση, να κατοχυρωθούν νομοθετικά όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που θα ελαχιστοποιούν με εμπροσθοβαρείς ρήτρες, την περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής, καθώς και τη ζημία που πρόκειται να υποστεί ο εμπορικός κόσμος της πόλης, στη βάση προηγούμενων δεσμεύσεων της Εταιρείας ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. τις οποίες τώρα δεν δέχεται.
Η διαδικασία αυτή να έχει διάρκεια περίπου τρεις μήνες. Τα συμπεράσματα θα έλθουν για αξιολόγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για τις παραπέρα ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου