Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Δήμος Παλλήνης:Το "νέο" τεχνικό πρόγραμμα, μια θλιβερή επανάληψη της ίδιας λογικήςΓράφει: Μίλια Κόπτη
Δημοτική σύμβουλος της δημοτικής παράταξης
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Την Τρίτη 9-12-14 ψηφίστηκε, από την πλειοψηφία του κ.Ζούτσου και τον ανεξάρτητα πλέον εκφραζόμενο από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, κ. Γ.Μπουλμπασάκο ,ο νέος προυπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Παλλήνης.

Με βάση έναν προυπολογισμό κομμένο και ραμμένο στις εντολές του παρατηρητηρίου και της τρόικα, που εγκλωβίζουν τις δημοτικές αρχές στην μιζέρια ,και χωρίς καμία διάθεση αντίδρασης και διαφοροποίησης απ’ την δικιά μας δημοτική αρχή, το ‘’νέο’’ τεχνικό πρόγραμμα είναι μια θλιβερή επανάληψη κωδικών και αμφισβητούμενων αριθμών με πρόβλεψη έργων που κατ΄ επανάληψη προγραμματίστηκαν σε προηγούμενα τεχνικά προγράμματα αλλά δεν υλοποιήθηκαν και με πολύ αμφίβολες προβλέψεις υλοποίησης για το μέλλον, μιας και οι αριθμοί δείχνουν ότι χρειάζονται περίπου δέκα χρόνια για να γίνουν πράξη.
Χωρίς ουσιαστικό προβληματισμό για το τι χρειάζεται να αλλάξει στην πόλη, χωρίς συνολικό όραμα ανάπλασης με βάση τα σοβαρά προβλήματα και τις ανάγκες του δήμου μας, για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει επιφανειακά και τεχνοκρατικά  τις ανάγκες των πολιτών.
Από την πλευρά μας τονίστηκε ότι ο προιπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα είναι μια καθαρά πολιτική πράξη και θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα ενός συνολικού οράματος για την πόλη στην κατεύθυνση να γίνει πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική και να εξυπηρετεί τις βασικές ανάγκες των κατοίκων.
Υποστηρίξαμε τη βαθιά μας πεποίθηση ότι εν καιρώ βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης, ο Δήμος θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητες στους στόχους και τα έργα που έχουν σαφή κοινωνικό αντίκτυπο και θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία να σταθεί στα πόδια της οικονομικά και ψυχολογικά.
Παραθέσαμε τις επεξεργασμένες ,με βάση το πρόγραμμά μας, απόψεις μας  για τα ζητήματα που θεωρούμε πρωταρχικά, δίνοντας έμφαση στο τεράστιο πρόβλημα της αποχέτευσης που λιμνάζει εδώ και χρόνια με την ουσιαστικά ουδέτερη και αμυντική πολιτική του δήμου.Για τους ελεύθερους χώρους (λόφος κεραίας, στρατόπεδο Λάμπρου, λόφος Λεβίδη, κτήμα Καμπά,ΔΕΗ) από την διεκδίκηση των οποίον έχει παραιτηθεί. Για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, την επάρκεια των βρεφονηπιακών σταθμών, την ασφαλή λειτουργία με βάση τις προδιαγραφές των αθλητικών χώρων και των παιδικών χαρών. Για την ανάγκη άμεσης ένταξης των εκτός σχεδίου περιοχών με έμφαση στην Ανθούσα. Για την ανάγκη επέκταση της δημοτικής συγκοινωνίας σε Παλλήνη και Ανθούσα. Για την ανάγκη αλλαγής στον τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών, στην κατεύθυνση των μέτρων που προωθεί η περιφέρεια. Για την ανάγκη ελέγχου της ποιότητας των δημοσίων έργων και των εργολάβων. Εκφράσαμε επίσης την άποψη ότι ο Δήμος μπορεί και πρέπει να πιέσει την αρχαιολογική υπηρεσία για την φροντίδα και την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων αρχαιολογικών χώρων της περιοχής μας.
Τέλος επισημάναμε την ανάγκη αντιμετώπισης των τριών περιοχών του Δήμου με ισορροπία και ανάλογα με τα προβλήματα και τονίσαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει με κινητοποιήσεις μαζί με τους κατοίκους τις λύσεις στα δύσκολα προβλήματα , όπως σε πολλούς άλλους Δήμους έχει γίνει με επιτυχία και κατακτήσεις.
Με βάση τις παραπάνω διαφωνίες μας στην γενικότερη λογική του προυπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο πρόγραμμα μας,τα καταψηφίσαμε και τα δύο και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης για τον άλλο Δήμο που εμείς ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου