Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης:Αποχώρηση από τη συνεδρίαση των συμβούλων της ''Παρέμβασης Παλλήνης''


Παρέμβαση Παλλήνης: Η διοίκηση του κ. Ζούτσου ορθώνει στεγανά στην ενημέρωση και τον έλεγχο

 Καταγγέλλουμε την πάγια τακτική της δημοτικής αρχής Παλλήνης να απαξιώνει, ευτελίζει και υποβαθμίζει το ρόλο του δημοτικού συμβουλίου που αποτελεί το ανώτερο πολιτικό όργανο της Πόλης μας.

Κάθε φορά σωρεύει πληθώρα θεμάτων προς συζήτηση και ψήφιση χωρίς προηγουμένως να υπάρχει η έγκαιρη ενημέρωση των αιρετών συμβούλων με τα αντίστοιχα εισηγητικά και συνοδευτικά έγγραφα.
Παρά τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις μας, η τακτική αυτή συνεχίζεται με προσωπική ευθύνη του δημάρχου, κ. Αθανάσιου Ζούτσου. Εκφράζει, καθώς φαίνεται, τη δική του αντίληψη για την διαφάνεια και το δημόσιο διάλογο.

Η αντιδημοκρατική αυτή πρακτική πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα.

Σε ένδειξη έμπρακτης διαμαρτυρίας, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ‘’Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο΄΄ αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων που αφορούσαν στον προυπολογισμό και την ετήσια δράση του ‘’Οργανισμού προσχολικής αγωγής και κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Παλλήνης’’ στη συνεδρίαση της Τρίτης 2/12/2014,διότι για μία ακόμη φορά, λάβαμε γνώση των εισηγήσεων και προτάσεων της δημοτικής αρχής, ηλεκτρονικά, τρείς μόλις ώρες πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου!
Δηλώνουμε ότι, αν από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση δεν αποσταλούν οι εισηγήσεις εντός της νόμιμης προθεσμίας,ώστε να μπορούμε να ετοιμάζουμε τις προτάσεις μας προς το Δ.Σ, θα ζητήσουμε την παρέμβαση της εποπτεύουσας αρχής.
Το δημοτικό συμβούλιο είναι θεσμός ανοικτού διαλόγου, δημοσίου ελέγχου ανάδειξης προβλημάτων και θεμάτων με κατοχυρωμένο το δικαίωμα συμμετοχής και ενημέρωσης του συνόλου των αιρετών μελών και των πολιτών.
Το άβατο στην πληροφόρηση που επιβάλλει ο κ. Ζούτσος οδηγεί μόνο σε επικίνδυνα μονοπάτια αυθαιρεσίας και αυταρχισμού.
Όμως, όσα στεγανά και εάν επιχειρεί να ορθώσει δεν είναι αρκετά για να αποκρύψουν την ευλαβική του προσήλωση στις δημοσιονομικές επιταγές της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Άλλωστε, το απέδειξε έμπρακτα με την αύξηση των δημοτικών τελών για να καλύψει τις υπέρογκες μειώσεις των πόρων που η κεντρική εξουσία δεν αποδίδει στους δήμους. Τα ίδια διαπιστευτήρια θα καταθέσει ενόψει της ψήφισης του δημοτικού προϋπολογισμού για το 2015.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ‘’Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο’’

Απόστολος Βολιώτης
Μίλια - Μαρία Κόπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου