Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Παλλήνη:Πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Ε ΠαλλήνηςΣτις 25 Σεπτεμβρίου, συνεδρίασε για πρώτη φορά το τοπικό συμβούλιο της ΔΕ Παλλήνης. Η σύμβουλος της δημοτικής παράταξης ΄΄Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο΄΄  Λίζα Καλογερία,με την τοποθέτηση της καυτηρίασε την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου του Τοπικού Συμβουλίου.

Κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο το όργανο συνεδρίαζε -σχεδόν αποκλειστικά- για να δίνει προεγκρίσεις αδειοδότησης καταστημάτων υγιεινομικού ενδιαφέροντος. Τόνισε ότι πρέπει να ασκήσει τις αρμοδιότητες του για τη σωστή λειτουργία της πόλης, όπως: πολεοδομική ανάπτυξη, οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμό, πρόληψη πυρκαγιών, παιδικές χαρές και πάρα πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της Παλλήνης.

Ανέφερε μάλιστα,  ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των μελών του η ενημέρωση και η συμμετοχή των μαζικών φορέων και των πολιτών ώστε να γίνει δυνατή η αναβάθμιση της λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου, το οποίο έχει χάσει τον θεσμικό του ρόλο αλλά και το δικαίωμα της παρέμβασης του στις αποφάσεις  της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου