Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Παλλήνη-Υπόθεση REDS:Ανεύθυνη η στάση της Δημοτικής αρχής του κ.Ζούτσου


Την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης,το οποίο ουσιαστικά ήταν συνέχεια εκείνου της 25ης Νοέμβρη,συζητήθηκε ξανά το θέμα της εταιρίας REDS που αφορά στο λεγόμενο Τρίγωνο Καμπά-Κάντζας το οποίο έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης αρκετά χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια θητείας του κ.Κωνσταντά ως δημάρχου του τότε δήμου Παλλήνης.

Το θέμα αφορά κυρίως στην δέσμευση, με πρωτόδικη δικαστική απόφαση, χρημάτων του δήμου ύψους 4.οοοο.οοο ευρώ, που βρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό, ύστερα από αγωγή της εταιρίας REDS κατά του δήμου λόγω της επιπλέον έκτασης που χρησιμοποίησε ο δήμος ως κοινόχρηστους χώρους με σύμφωνη γνώμη της εταιρίας REDS τότε. 
Κατά τις δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ εκτός από την σοβαρότατη οικονομική πλευρά του ζητήματος,ο κ. Ζούτσος στις εισηγήσεις του, συνέδεσε το πρόβλημα και με πλευρές που αφορούν σε πολεοδομικά θέματα που προέκυψαν, κατά την γνώμη του, από την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο.
Το παράδοξο όμως είναι ότι προσπάθησε να εμπλέξει στην υπόθεση και τον πρώην δήμαρχο Παλλήνης Θ.Γκοτσόπουλο, ο οποίος ως γνωστόν δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη στην διαδικασία ένταξης της περιοχής στο σχέδιο αφού δεν ήταν εκείνη την περίοδο ούτε καν μέλος του Δ.Σ.
Σημειωτέον ότι η ένταξη πραγματοποιήθηκε σε όλες τις φάσεις του με ομόφωνες αποφάσεις του τότε Δ.Σ και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εγκρίσεις από όλα τα αρμόδια όργανα της Νομαρχίας του υπουργείου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Προκαλεί δε πολλά ερωτηματικά η εμμονή του κ.Ζούτσου να επαναφέρει το θέμα τώρα στην επικαιρότητα με έναν τρόπο που παραπέμπει σε κλίμα δικαστικής διερεύνησης του ζητήματος και μάλιστα μετατρέποντας την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε αίθουσα δικαστηρίου.Δεν πρέπει δε να μας διαφεύγει το γεγονός ότι για ένα μεγάλο διάστημα χειρίστηκε μόνος του, χωρίς καμία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου,την δικαστική εμπλοκή του δήμου θεωρώντας ότι είναι ζήτημα εχεμύθειας και αποκλειστικών δικαιωμάτων της δημοτικής αρχής και μόνο!
Κατά την θυελλώδη συνεδρίαση δεν έλειψαν βέβαια και υφέρποντα υπονοούμενα για νομικές ευθύνες του κ.Κωνσταντά χωρίς να προσκομίζονται συγκεκριμένα στοιχεία πράγμα που δημιούργησε μια εκρηκτική κατάσταση στο Δ.Σ με χαρακτηρισμούς και απειλές ένθεν και ένθεν.΄


Η παράταξη μας "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο" ξεκαθάρισε ότι κακώς η όλη υπόθεση έχει πάρει διάσταση δικαστικού χαρακτήρα, κατά την συζήτηση της, στο Δ.Σ.
Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό.Ο δήμος,όλες οι δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει ομόφωνα να ξεκαθαρίσουν στην εταιρία ότι σε περίοδο οικονομικής κατάρρευσης των δήμων δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ.
Αλλωστε η αρχική συμφωνία ήταν να αποζημιωθεί η εταιρία με αντίστοιχης έκτασης γη.
Η δικαιοσύνη επικουρικά μόνο μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Χρειάζεται κινητοποίηση φορέων και κατοίκων,δημοσιοποίηση του προβλήματος,αξιοποίηση όλων των πολιτικών μέσων που έχει στη διάθεση του ένας δήμος και κυρίως δεν χρειάζονται περιττές αντιπαραθέσεις και εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται στο Δ.Σ από τον κ.Ζούτσο με προσωπικές επιθέσεις.
Αντίθετα επιβάλλεται ομοθυμία πάνω σε ξεκάθαρες θέσεις και υπεύθυνη συμμετοχή όλων.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΡΟΥ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου