Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση Παλλήνης:Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες της ΠαλλήνηςΣυνδημότες, πολίτες του Δήμου Παλλήνης

Την Πέμπτη 29/1/2015  ήλθε σε γνώση μας από τον δήμαρχο κ.Ζούτσο η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών η οποία αφορά στην υπόθεση οικονομικής διαφοράς μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και της εταιρίας REDS A.Ε που σχετίζεται με το ενταγμένο στο σχέδιο πόλης  τμήμα της περιοχής Κάντζας Παλλήνης.
Συγκεκριμένα,το λεγόμενο Τρίγωνο Καμπά,το οποίο ανήκει στην ευρύτερη έκταση της γνωστής περιοχής Καμπά,ιδιοκτησίας της παραπάνω εταιρίας REDS A.E- και πρώην ΚΑΜΠΑΣ Α.Ε-εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με το από 4 Ιανουαρίου 1999 Π.Δ (ΦΕΚ Δ, Αρ.Φυλ. 26/  25/1/1999) Και με την υπ΄ αρ. 1/2001 πράξη εφαρμογής ολοκληρώθηκε η διαδικασία.
Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και με βάση το νόμο 1337/1983,από τα 47 στρέμματα της ως άνω εταιρίας τα 24,4 αποδόθηκαν στο δήμο ως εισφορά σε γη.
Ο τότε Δήμος Παλλήνης εκτός της παραπάνω έκτασης ,με σύμφωνη γνώμη της εταιρίας,χρησιμοποίησε επιπλέον 8,8 στρέμματα για να χτισθούν σχολεία που είχε ανάγκη η περιοχή.Ως ανταπόδοση ο δήμος θα είχε την υποχρέωση να παραχωρήσει στην ως άνω εταιρία  στο μέλλον, σε άλλη περιοχή, εντός σχεδίου έκταση ίσης αξίας .
Δυστυχώς η εταιρία REDS A.E υπαναχώρησε από την δέσμευση και την συμφωνία της και ξεκίνησε το 2009  δικαστικό αγώνα για την διεκδίκηση χρηματικού ποσού 4.000.000 ευρώ σύμφωνα με το δικαστικό καθορισμό τιμής, δηλ. 450 ευρώ/τ.μ.
Στη συνέχεια, με αγωγή κατά του Δήμου Παλλήνης κατόρθωσε, με δικαστική απόφαση, να δεσμεύσει το ως άνω ποσό υπέρ της εταιρίας που ήταν σε κατάθεση δημοτικού τραπεζικού λογαριασμού. Ο Δήμος με ανακοπή κατάφερε να εμποδίσει για ένα διάστημα την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.
Τελικά όμως, μετά από προσφυγή στο Εφετείο, η εταιρία REDS A.E,κέρδισε την υπόθεση με αποτέλεσμα στις 29/1/2015 να κοινοποιηθεί στο Δήμο η απόφαση για υποχρεωτική άμεση καταβολή του ποσού των 4.000.000 ευρώ στην εταιρία.
Η παραπάνω απόφαση, όπως είναι κατανοητό,καταδικάζει το Δήμο σε οικονομικό μαρασμό, ιδιαίτερα σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, όταν και το τελευταίο ευρώ είναι απολύτως αναγκαίο για τις ανάγκες του δήμου και των πολιτών.
Όταν η κρατική επιχορήγηση έχει περικοπεί κατά 65%,όταν οι ανάγκες του δήμου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, οι ενέργειες της ως άνω εταιρίας είναι ακατανόητες και απαράδεκτες από κάθε άποψη.
Δείχνουν αναλγησία,ανυπαρξία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έλλειψη ηθικής συμπεριφοράς.
Είναι απαράδεκτη η αθέτηση της συμφωνίας που είχε συνάψει με τον Δήμο και δεν δικαιούται να διεκδικεί ένα τέτοιο ποσό από τα χρήματα που ανήκουν στους δημότες και σε κανέναν άλλο.
Αλωστε δεν είναι λίγα τα κέρδη που έχει αποκομίσει από τις επενδύσεις που έχουν κάνει στην περιοχή οι εταιρίες συμφερόντων του κ.Μπόμπολα (Κτήμα Καμπά,Λόφος Εντισον,Αττική Οδός κ.λ.π).
Η παράταξη μας ¨Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο¨ δηλώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε τα χρήματα των δημοτών να μην πάνε σε ξένες τσέπες.
Θα καλέσουμε σε εγρήγορση όλους τους πολίτες, σε αγώνα για να μην υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση.
Η δημοτική αρχή,όλες οι δημοτικές παρατάξεις, οι μαζικοί φορείς και οι συλλογικότητες έχουν καθήκον και υποχρέωση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα τους.

Παλλήνη 30/1/2015

 Απόστολος Βολιώτης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
"Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"


 

 

3 σχόλια:

  1. Δεν μας τα λέτε καλά παιδάκια. Δηλαδή θα καλύψετε όλες τις διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και θα τα βάλετε με μια εταιρεία που έχει στα χέρια της λογικότατες δικαστικές αποφάσεις ? Και θα βγάλετε την κοινωνία ( τώρα που έχετε τους μηχανισμούς ) στους δρόμους για ξεκάρφωμα ? Μήπως αν ανοίξετε το κουβάρι και πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα, με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, κάνει το θέμα λίγο τζιζ ? Μήπως ξεχνάτε ότι δεν μιλάμε για φραγκοδίφραγκα ? Όποιος θεσμικός παράγοντας του δημοτικού συμβουλίου δεν κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο που του δίνει ο νόμος κατά παντός υπευθύνου, για να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα των δημοτών, αποδεικνύετε συνένοχος του παρελθόντος και συνυπεύθυνος του μέλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε????? Τόσο κότα είσαι???? παιδάκια εε??? Αν ξέρεις βγες και πες το κι επώνυμα μάλιστα...Αντε επιτέλους σας βαρεθήκαμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή