Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Νεολόγος,νεολογισμοί και νέα ήθη



Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση του Νεολόγου Αττικής της Παρασκευής 13/3/2015 ότι:

Η υπόθεση της οφειλής του Δήμου
Αναφορικά με την οφειλή των 4.600.000 € του Δήμου Παλλήνης προς την REDS: δεδομένου ότι η εταιρεία κατηγορηματικά αρνήθηκε την πρόταση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Παλλήνης για «απόσβεση» του χρέους με παραχώρηση γης από τους οικισμούς Βακαλόπουλο, Μπαλάνα, κ.α., οι ενδείξεις παραπέμπουν σε συμφωνία των δύο πλευρών «μέσω» του Κτήματος Καμπά. Βάσει του συμφωνητικού του 2009 η REDS πρέπει να δώσει στο Δήμο περίπου 157 στρέμματα γης, το πιθανότερο να κρατήσει τα 9 στρέμματα και θα αποδώσει τα υπόλοιπα.
Η εξέλιξη αυτή είναι η πιθανότερη, κρατάμε όμως μικρό ..καλάθι μέχρι να κλείσει η εκκρεμότητα και τα χρήματα παραμείνουν στο Δήμο.
 
 Το παραπάνω απόσπασμα ανήκει σε ρεπορτάζ της γνωστής τοπικής εφημερίδας το οποίο αναφέρεται στην μελέτη πολεοδόμησης του κτήματος Καμπά-REDS η οποία έφτασε στον Δήμο Παλλήνης ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει ΑΠΛΩΣ την άποψη του και τίποτα παραπάνω.
Ρωτάμε λοιπόν ευθέως τον εκδότη της έγκριτης εφημερίδας:
Με ποιο δικαίωμα βγάζει τα παραπάνω συμπεράσματα όταν η τόσο σοβαρή υπόθεση δεν εξετάστηκε ακόμα από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Ποιες είναι οι ενδείξεις στις οποίες αναφέρεται και οι οποίες παραπέμπουν σε συμφωνία των δύο πλευρών;
Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία επιτρέπει την εμμέσως πλήν σαφώς παρότρυνση αποδοχής της πολεοδομικής πρότασης από το αρμόδιο όργανο, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο,χωρίς προηγουμένως να εκφράσουν τη γνώμη τους οι φορείς, οι δημοτικοί, οι τοπικοί σύμβουλοι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Κάντζας και τηςευρύτερης περιοχής του Δήμου Παλλήνης;
Μήπως η εφημερίδα γνωρίζει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε;
Διότι είναι άλλο πράγμα ''η συμφωνία των δύο πλευρών'' και άλλο πράγμα η εφαρμογή της πολεοδόμησης ''χωρίς την συμφωνία των δύο πλευρών''με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ελπίζουμε σε πειστικές εξηγήσεις και όχι σε υπεκφυγές του τύπου "Δικαίωμα μας να ...συμπεραίνουμε".

Γέρακας 14/3/2015

Απόστολος Βολιώτης.δημοτκός σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
''Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο''


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου