Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη:2η Αντιρατσιστική Γιορτή

19.30 Συζήτηση με θέμα: Αντιθέσεις και μαρτυρίες σε σχέση με την Μετανάστευση και την Προσφυγιά με τους: Γιάννη Τσίρμπα (συγγραφέα, πολιτικό επιστήμονα), Λαφαζάνη Όλγα (κοινωνική γεωγράφο, μέλος του Δικτύου για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα) και Εκπρόσωπο των προσφύγων από τη Συρία. Παρεμβάσεις θα κάνουν μετανάστες από την Αλβανία, το Πακιστάν, την Αίγυπτό και την Ερυθραία.

Στο χώρο θα λειτουργούν: έκθεση φωτογραφίας και προβολή video με θέμα «περνώντας τα σύνορα», «γειτονιές» που θα φιλοξενούν μεταναστευτικές κοινότητες, κινήματα πόλης και αλληλεγγύης της περιοχή μας, συλλογικότητες της εκπαίδευσης, αντιφασιστικά κινήματα, εργαζόμενους, τη ΒΙΟΜΕ.

Πολυεθνικό Φαγητό απο τις κοινότητες μεταναστών, σουβλάκια απο την ομάδα "ψησταριές σε δράση" και ποτά στο καλύτερο αυτοσχέδιο μπαρ της πόλης.

Μουσική και χορός από αφρικανικά, κουρδικά και ελληνικά συγκροτήματα.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του 19ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ (03-05 Ιουλίου, Πανεπιστημιούπολη Ιλίσια) τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των Σύρων προσφύγων - refugeesGR και του Ουαλίντ ο οποίος θα παρευρίσκεται. Συγκεντρώνουμε, επίσης, βρεφικό γάλα, πάνες, παιδικά ρούχα και παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου