Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Στέκι Αλληλεγγύης:Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης



Η πρώτη για φέτος Γενική Συνέλευση οργανώθηκε πριν λίγες μέρες στο Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη, με στόχο τον προγραμματισμό των δράσεων της καινούργιας χρονιάς. Η προσέλευση ήταν μαζική, με πολλά νέα μέλη, αποτυπώνοντας την συνεχώς αυξανόμενη διείσδυση του Στεκιού στην κοινωνία της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης.

Αποφασίστηκε μια σημαντική σειρά δράσεων πολιτισμού και αλληλεγγύης, σε απάντηση των αυξημένων αναγκών που διαπιστώνονται στην περιοχή. Σταθερός στόχος όλων των δράσεων είναι η διαμόρφωση συλλογικότητας, και αντίστασης στην προσπάθεια που καταβάλει το σύστημα να μας περιορίσει στα όρια του σπιτιού μας και των προβλημάτων μας.

Στις δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης το Στέκι προσθέτει φέτος την συστηματική προσπάθεια συλλογής τροφίμων και διάθεσης τους σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από ομάδα εθελοντών έξω από supermarket της περιοχής κάθε Σάββατο και στο Στέκι την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα μετά μαζική κινητοποίησή και ενημέρωση.

Μια επιπλέον σημαντική δράση ξεκινάει φέτος. Οργανώνεται ένα κοινωνικό δίκτυο δωρεαν παροχής υπηρεσιών υγείας σε άπορους και ανασφάλιστους που αποτελείται από ιδιώτες γιατρούς, κοινωνική λειτουργό και νοσηλεύτρια που θα προσφέρει φροντίδα στο σπίτι σε όσους δεν είναι δυνατον να μετακινηθούν.

Μια ομάδα έμπειρων καθηγητών μέσης εκπαίδευσης θα αναλάβει την οργάνωση μαθημάτων ξένων γλωσσών και ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθήματα λυκείου.

Μετά συστηματική προσπάθεια, σε καλο δρόμο βρίσκεται και η δράση «κανένα σπίτι στην περιοχή μας χωρίς ρεύμα».

Στο πλαίσιο των δράσεων πολιτισμού θα συνεχιστούν οι επιτυχημένες προβολές ταινιών και η σειρά «ψηλαφώντας την ιστορία», όπου παρουσιάζονται  σημαντικές περίοδοι της σύγχρονης ιστορίας μας, ολοκληρωμένα, με προβολή σχετικής ταινίας και παρουσίαση του θέματος από ιστορικό.

Προσθήκη στις παραπάνω δράσεις θα είναι η Λέσχη Ανάγνωσης που θα οργανωθεί για τη φετεινή χρονιά και αναμένεται με ανυπομονησία απο πολλούς.

Διάσπαρτα στη χρονιά το Στέκι θα οργανώνει ομιλίες για θέματα της επικαιρότητας με γενικό ενδιαφέρον και τα γνωστά για την επιτυχία τους, ρεφενέ γλεντάκια.

Οι εθελοντές που στηρίζουν το Στέκι πιστεύουν πολύ αυτό που κάνουν.

Το σύνθημα «κανείς μόνος του στην κρίση» που παλεύουν καθημερινά  να κάνουν πράξη, συμπληρώνεται από την πεποίθηση ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι όλοι μαζί. Αν πέσει ένας, θα πέσουμε όλοι!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου