Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Οχι τσιμέντο στους αμπελώνες Καμπά

Η "Εφημερίδα των Συντακτών" δημοσιεύει σήμερα 4/5/2015 ένα σημαντικό αφιέρωμα στην υπόθεση του Κτήματος Καμπά, με αφορμή τις ενέργειες της εταιρίας REDS, για την πολεοδόμηση της έκτασης και μετατροπή της σε ένα μεγαθήριο MALL.


Συντάκτης: 

 Η κοινωνία της Παλλήνης αντιδρά στη μετατροπή του ιστορικού οινοποιείου Καμπά, έκτασης 315 στρεμμάτων, σε εμπορικό κέντρο-μαμούθ του Μπόμπολα και απαιτεί «ΟΧΙ τσιμέντο» στους αμπελώνες  
 
 

Ενας επιχειρηματίας, πριν από 140 χρόνια, επενδύει στην περιοχή των Μεσογείων. Ο Ανδρέας Καμπάς, ανήσυχο επιχειρηματικό πνεύμα της εποχής, αγοράζει με τον αδελφό του Αλέξανδρο, το 1875, έκταση 5.000 στρεμμάτων στα Μεσόγεια Αττικής. Πρώτος φέρνει και καλλιεργεί αμπέλια στην περιοχή, σε υπερσύγχρονες για την εποχή εγκαταστάσεις που έστησε στο κτήμα της Κάντζας αλλά και της Γιαλούς των Σπάτων.
Οι χωρικοί τον μιμούνται. Φυτεύουν και αυτοί αμπέλια προσδοκώντας σε μια καλύτερη παραγωγή από την πενιχρή του σιταριού που καλλιεργούσαν. Στο κτήμα, έκτασης 315 στρεμμάτων, ο Καμπάς κατασκευάζει το 1904 ένα από τα πρώτα εργοστάσια οινοποιίας, μοναδικό για την περιοχή της ανατολικής Αττικής, χαρακτηρισμένο σήμερα διατηρητέο, σε άμεση επαφή με άλλα διατηρητέα κτίρια της περιοχής. Παρήγε το γνωστό τοπικό κρασί και κονιάκ.

Κάνε κλικ για το πλήρες κείμενο:
http://www.efsyn.gr/arthro/ohi-tsimento-stoys-ampelones

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου