Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Παλλήνης για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ένας ακόμα άνθρωπος χάθηκε, αυτήν τη φορά για τις ιδέες, τα πιστεύω του, τα ιδανικά και τα όνειρά του. Ο φασισμός δεν κάνει καμία διάκριση.
Είναι καιρός η ελληνική κοινωνία να ξεπεράσει την αδιαφορία, τον ατομικισμό και το φόβο. Να σταθεί απέναντι στο φασισμό και στους εκφραστές του με όπλο του την ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, της οποίας η έλλειψη παράγει αυτά τα μορφώματα. Οι φραστικές καταδίκες και οι ανούσιες ανακοινώσεις, δεν έχουν κανένα νόημα εάν ταυτόχρονα δεν αναπτύσσεται μόνιμη και αποφασιστική δράση απέναντι σε ό,τι γεννάει και τρέφει το φασισμό.
Τα σχολεία μας πρέπει να αποτελούν εστίες ουσιαστικής παιδείας. Να μάθουν τα παιδιά μας να αντιστέκονται, να γίνουν πολίτες ενεργοί, χρήσιμοι και ελεύθεροι. Να μάθουν –αυτά τουλάχιστον- να βάζουν το ΕΜΕΙΣ πάνω από το ΕΓΩ.  Έχουμε όλοι χρέος, ενεργά να δείξουμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η αλληλεγγύη, η υποστήριξη, ο συνεχής αγώνας, απέναντι σε ό,τι «μας τρώει τη ψυχή».
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, για όσα ζουν αυτές τις μέρες. Αφού όσα βιώνουμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύουν ότι η διάλυση κάθε μορφής κοινωνικού ιστού, έγινε το λίπασμα για να θεριέψει  το παράσιτο του φασισμού.
Εμείς καταδικάζουμε την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αφού ο Παύλος ήταν ένας από εμάς. Ένας από εμάς που παλεύουμε ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και της δημόσιας παιδείας, ένας από εμάς που δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς εκπαιδευτικούς, ένας από εμάς που αντιστεκόμαστε στην πολιτική της εξαθλίωσης, στην πολιτική του φόβου και του ωχαδερφισμού, ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, ενάντια σε κάθε μορφή σκοταδισμού.
Ας μην αφήσουμε να ποτιστεί η ψυχή των παιδιών μας με το δηλητήριο του φασισμού, ας προστατεύσουμε το ΦΩΣ.
 
Παλλήνη 19-09-2013
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου