Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι από το Στέκι Αλληλεγγύης













Το Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη, οργάνωσε την Κυριακή 15/9 στην πλατεία του Γέρακα, ανταλλακτικό/χαριστικό παζάρι για παιδιά, με είδη που χρειάζονται για την καινούργια σχολική χρονιά.
Ενημερώσαμε σχετικά τους γονείς στα σχολεία του Γέρακα και της Παλλήνης την ημέρα του αγιασμού και η συλλογή των σχολικών ειδών έγινε στα βιβλιοπωλεία της περιοχής που συνεργάστηκαν μαζί μας και στο Στέκι.
 Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Συγκεντρώθηκαν ρούχα, παπούτσια, βιβλία και μεγάλη ποσότητα σχολικών ειδών/γραφικής ύλης.
Στο παζάρι ο κόσμος ερχόταν με τα παιδιά τους, έφερναν πράγματα που δεν χρειάζονταν πιά και έπερναν ό,τι είχαν ανάγκη. Το παζάρι έμοιαζε γιορτή.  Κάποια μικρά ζωγράφιζαν όλα μαζί, άλλα έπαιζαν ομαδικά παιχνίδια με τον Ηλία Πίτσικα από την ομάδα «Πάροδο» που προσφέρθηκε να βοηθήσει και οι μεγάλοι ακούγαμε μουσική και συζητούσαμε.
Ήταν όλα όπως θέλαμε να είναι.
Οι κοινές ανάγκες και τα προβλήματα, δημιουργούν και πάλι απο καιρό ξεχασμένες ανθρώπινες σχέσεις. Οι γείτονες ξαναγινόμαστε φίλοι, αναζητάμε μαζί ένα νέο τρόπο ζωής, με λιγότερα υλικά αγαθά, που θα πατάει γερά στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, βασισμένο στην συλλογικότητα. 

Το Παζάρι μας στήθηκε με αυτή τη λογική και η επιτυχία του δικαίωσε τις προσπάθειές μας



Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη(Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη)

Μαυρομιχάλη+Υψηλάντου (πίσω από 1ο Δημ. Σχολείο)


Facebook: Στεκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη (ομάδα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου