Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Υπερασπίσου το παιδί,γιατί αν γλιτώσει το παιδί,υπάρχει ελπίδα


Β,Δ,Ε ΕΛΜΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ- ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ                         
 
 
 Παλλήνη 8/11/2013

                                                                      
Δευτέρα απόγευμα ο περιφερειακός Δ/ντής κύριος Γκίνης αναστέλλει την απόφαση του ΔΔΕ κυρίου Καπέλα για τη σύμπτυξη των τμημάτων. Τρίτη μεσημέρι ο κύριος Καπέλας δηλώνει στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ ότι δεν ανακαλεί την απόφασή του , διότι “δεν έχει γραπτή εντολή του Περιφερειακού”. 
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την εκπαίδευση των παιδιών του ελληνικού λαού. Θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να “κάνουν μπαλάκι” τους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τους γονείς τους και να αποποιούνται τις ευθύνες τους. 
Παίζουν , όμως , εν ου παικτοίς! Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι για κανένα παιχνίδι πλέον! Καθιστούμε σαφές σε όλους ότι θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την απόφαση και κάθε άλλη απόφαση που θα προσπαθεί είτε με συμπτύξεις, είτε με υποχρεωτικές υπερωρίες και περικοπές ωρών, είτε με εκπαιδευτικούς - λάστιχο, να κρύψει την πραγματικότητα και την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 36 κενά στην αν. Αττική , τα οποία δεν καλύπτονται στριμώχνοντας 28 και 29 μαθητές σε μια αίθουσα , ούτε “δημιουργώντας” με τεχνητό τρόπο καθηγητές ΠΕ04 που προκύπτουν λογιστικά  από το άθροισμα των 4 και των 5 ωρών που περισσεύουν σε κάποιους μετά τη σύμπτυξη. Ποια τύχη, αλήθεια, περιμένει τους συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων που θα πλεονάζουν μετά τη σύμπτυξη;  Η εκπαίδευση δεν είναι ψυχρά και απρόσωπα κελιά σε ένα φύλλο εργασίας΄ είναι ανθρώπινες ψυχές που ζουν, αναπνέουν και πονούν όταν κάποιοι τις αντιμετωπίζουν σαν εμπόρευμα που χωρά ή περισσεύει στα μετρημένα με τη μεζούρα τετραγωνικά μιας αίθουσας.

Ως εδώ λοιπόν! Τόσο ο ΔΔΕ όσο και ο Περιφερειακός Δ/ντής επιβάλλεται να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στα σχολεία. Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης για τη σύμπτυξη των τμημάτων και την άμεση κάλυψη όλων των κενών με διορισμό μονίμων ή αναπληρωτών καθηγητών. Είναι ο μόνος πρόσφορος τρόπος, για ν’ ανταποκριθεί η πολιτεία στη στοιχειώδη υποχρέωσή της να παράσχει εκπαίδευση σ’ όλα τα παιδιά ! Όλα τα υπόλοιπα είναι αλχημείες που απλώς διανέμουν την υπάρχουσα εκπαιδευτική αθλιότητα και μιζέρια.

Γι’ αυτό προχωρούμε σε δυναμική κινητοποίηση την Δευτέρα 11 Νοέμβρη 2013: Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (11-2) και καλούμε το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της αν. Αττικής (καθηγητές, μαθητές, γονείς) σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γέρακα, στις 11:30 π.μ.

 
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ

 
Β ΕΛΜΕ                     Δ ΕΛΜΕ                      Ε ΕΛΜΕ      ΕΛΜΕ Ν. ΑΘΗΝΑΣ

Κότσιφας A.                 Ζαβιτσιάνος Χ                     Μπαχτή Α.             Αναγνώστη Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου