Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Δημοτικά τέλη:Ακόμη ένα αβάσταχτο βάρος...




Την Παρασκευή 15/11/2013 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης  με κύριο θέμα τη λήψη αποφάσεων για τον καθορισμό τελών που αφορούν στην  καθαριότητα,τον δημοτικό φωτισμό,το δημοτικό νεκροταφείο,την κατάληψη πεζοδρομίων,κ.λ.π. για το 2014.
Όπως  ήταν φυσικό η συζήτηση, εξελίχθηκε για μία ακόμη  φορά, σε  έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του  Δημάρχου και της αντιπολίτευσης.
Η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να μην γίνει αύξηση σε κανένα δημοτικό τέλος.
Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν να γίνει συμβολική μείωση,ώστε να μην πιεστεί το εισόδημα των δημοτών περισσότερο στην σημερινή οικονομική συγκυρία.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ‘’Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο΄΄ Θόδωρος Γκοτσόπουλος,στην  ομιλία του πρότεινε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 15% για όλους τους δημότες και 50% για τις ευπαθείς ομάδες.Επίσης να  ενταχθούν  οι άνεργοι  στην κατηγορία των  απόρων . Τόνισε μάλιστα ότι στην πραγματικότητα, η μη αύξηση  δεν αποτελεί ελάφρυνση,όταν τα εισοδήματα έχουν μειωθεί  σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Χαρακτήρισε αυτή  την πολιτική,  υποταγή στις αποφάσεις της κυβέρνησης των μνημονίων και του Παρατηρητηρίου η οποία οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της  υπηρεσίας καθαριότητας και των κοινωνικών δομών.Επέκρινε δε την δημοτική αρχή, αφού στην εισήγηση δεν υπήρξαν τα στοιχεία που θα έδιναν τη δυνατότητα στο σώμα να σχηματίσει αντικειμενική εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα  του Δήμου.Τέλος,άσκησε αυστηρή κριτική για την υποβάθμιση, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, του ρόλου της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου η οποία δεν συνεδρίασε  για τα παραπάνω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου