Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης:Γενική Συνέλευση 12/1/2014, ώρα 7.00 μ.μ



Το Στέκι -δηλαδή  όλοι εμείς που το στηρίζουμε -έβαλε πολλά  στοιχήματα αυτό το διάστημα των 8-9 μηνών λειτουργίας του:

Α . Να επιβιώσει: δηλαδή να καταφέρει να συναρπάσει, να συγκινήσει και να δραστηριοποιήσει , φίλους γείτονες και συνδημότες σε δράσεις καινούργιες και αδοκίμαστες που χωρίς καμιά σφραγίδα-συλλόγου, σωματείου, Δήμου- στόχευαν στο να διατηρήσουν το ανθρώπινο κουράγιο και την αξιοπρέπεια  με όπλα την αλληλεγγύη, την στήριξη, την συστράτευση. Καταφέραμε να κάνουμε γνωστό το Στέκι μας και τις δράσεις του σε ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας και κυρίως, να κινητοποιήσουμε έναν αριθμό πολιτών, εως τώρα αμμέτοχο στα κοινά
Βασισμένοι στις αποφάσεις της προηγούμενης γενικής μας συνέλευσης, οργανώσαμε:
Συλλογή και διανομή τροφίμων σε οικογένειες που σήμερα  αντιμετωπίζουν πρόβλημα, σε τακτική 15μερη βάση .
Υποστηρικτικά μαθήματα- φιλολογικά, μαθηματικά, φυσική, αγγλικά, Η/Υ, Photoshop, ραπτικής
Αναπτύχθηκε   δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης για ανασφάλιστους και άνεργους .

Β. Να καλύψει την ανάγκη ενημέρωσης και κατανόησης σύγχρονων  προβλημάτων, να οργανώσει αντιστάσεις, δημιουργώντας ομάδες  επεξεργασίας  και άμεσης αντίδρασης για πολύ σημαντικά θέματα όπως τα ιδιωτικά χρέη στις τράπεζες και το Δημόσιο, οι πλειστηριασμοί και οι διακοπές λόγω χρεών του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύμφωνα με σχετική απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης, το Στέκι συμμετείχε σε κεντρικές αντιφασιστικές εκδηλώσεις, ενω προγραμματίζει και κύκλο εκδηλώσεων-συζητήσεων με θέμα «Από ποιούς δρόμους προσεγγίζει ο φασισμός τα παιδιά μας»
 
Γ. Να προσφέρει έναν  χώρο πολιτισμού και προβληματισμού παράλληλα με την διασκέδαση και τη χαρά που έχουμε  όλοι ανάγκη μέσα στην μαυρίλα της κρίσης.
Σε αυτά τα πλαίσια οργανώθηκαν οι  Παρασκευές στο Στέκι, όπου εναλλάσονται η λέσχη ανάγνωσης, προβολή ταινιών, ποιητικές μουσικές βραδιές και ο κύκλος «Ψηλαφώντας την Ιστορία». Παράλληλα, οργανώνονται μικρά η μεγαλύτερα γλέντια ρεφενέ με δικούς  μας μουσικούς  και τραγουδιστές .

Δ. Τελευταίο και πολύ σημαντικό. Το στέκι είναι ένας χώρος που όλοι είμαστε ίσοι,  ένας χώρος άμεσης δημοκρατίας. Όλοι μπορούν να κάνουν προτάσεις, και να εργάζονται για την υλοποίηση τους. Όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε όποια επιτροπή δουλειάς  τους εκφράζει και οι συζητήσεις στις επιτροπές δουλειάς και στη συντονιστική είναι ανοικτές . Η συντονιστική εκλέγεται από τη Συνέλευση και  είναι άμεσα ανακλητή. Αυτή η διαφορετική λειτουργία δίνει απόλυτη ελευθερία λόγου και συμμετοχής  και καλλιεργεί  την προσωπική και συλλογική ευθύνη, σε ευθεία αντίθεση με τη λογική της ανάθεσης όπου τη θέση της συλλογικότητας πέρνει η απομόνωση και η μιζέρια του καναπέ.

Μετά από όλα αυτά σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση στο Στέκι, την Κυριακή 12/1 στις 7.00.

Πιστεύουμε ότι  πρέπει όλοι να συμμετέχουμε με τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας, με προτάσεις και ιδέες. Η παρουσία όλων σε μια, όσο γίνεται μαζικότερη συνέλευση, θα   εξασφαλίσει τη συνέχεια και την εμβάθυνση της θετικής δουλειάς που ήδη γίνεται με πολλή προσπάθεια. Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της δουλειάς αυτής, η κριτική μας και οι νέες ιδέες θα εμπλουτίσουν θετικά την κοινή μας ένταξη στην υπόθεση της αλληλεγγύης και της αντίστασης.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου