Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Παρέμβαση Παλλήνης:Η REDS επιδίωξε και επιδιώκει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια

 
 
Απόστολος Βολιώτης, Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης
Κατά τη γνώμη μας η ιστορία εξελίχθηκε όπως την είχαμε προβλέψει εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποδείχθηκε δηλαδή ότι οι στόχοι της εταιρείας ήταν απόλυτα μαξιμαλιστικοί. Κατά τη γνώμη μας, η REDS επιδίωξε και επιδιώκει με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια για να μην πω, τρία τρυγόνια… Ποια είναι τα τρυγόνια…; Να πάρει πάση θυσία τα χρήματα από το Δήμο γιατί απ΄ ότι είπανε οι εκπρόσωποί της, τους είναι τελείως αναγκαία προκειμένου να εξοφλήσουν υποχρεώσεις που έχουνε στις Τράπεζες. Από την άλλη μεριά, με τον τρόπο που χειρίστηκαν και θα συνεχίσουν να χειρίζονται το ζήτημα, χρησιμοποιούν τη δικαστική τους απαίτηση ως «δούρειο ίππο» για να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του έργου στο Κτήμα Καμπά με την έγκριση σε πρώτη φάση της πολεοδομικής μελέτης και σε δεύτερη, την ολοκλήρωση του.
Κατά συνέπεια θεωρούμε από την πρώτη στιγμή ότι πρόθεση της εταιρείας ήταν ένας προσχηματικός διάλογος. Δυστυχώς, το είπαμε από την αρχή αυτό και επιβεβαιωθήκαμε. Η εταιρεία ξεκάθαρα μας είπε, δεν δέχομαι τίποτε από αυτά που προτείνετε, εμείς θα προχωρήσουμε με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς και για να μην εκτεθεί στους δημότες της πόλης, είπε θα σας κάνουμε και κάποιες διευκολύνσεις.
Τα ζητήματα οφειλής και πολεοδόμησης είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το είπαμε στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή από την πρώτη στιγμή. Σωστά, λοιπόν, σήμερα διαχωρίστηκε το θέμα εκ μέρους του Δημάρχου. Κάνω έκκληση προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να επιμείνουμε στη θέση αυτή.
Κατά συνέπεια, η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να διερευνήσει από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα με όσο γίνεται πιο ικανοποιητικούς τρόπους, είτε από το Πράσινο Ταμείο είτε από το Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών.
Εμείς πάντως επιμένουμε ότι πράγματι υπάρχει ελπίδα ως προς την αναίρεση του Δήμου που έχει ασκηθεί στον Άρειο Πάγο. Πιστεύουμε ότι έχει προοπτική καλής εξέλιξης αρκεί να οργανωθεί με τεκμηριωμένο τρόπο η παρουσία μας κατά την εκδίκαση.
Με την ευκαιρία θέλω να επαναλάβω ότι η παράταξή μας είναι απολύτως αντίθετη στην κατασκευή του φαραωνικού αυτού έργου και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο Δήμος Παλλήνης πρέπει να αναλογισθεί τις ευθύνες του απέναντι στο λαό της περιοχής και με κάθε τρόπο να εμποδίσει την οικοδόμησή του. Αν δημιουργηθεί αυτό το έργο, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη με τρομακτικές συνέπειες για το Δήμο και τους Δημότες.

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική εφημερίδα:
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου