Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τεχνικό Πρόγραμμα-Προυπολογισμός του Δήμου για το 2014: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε….


Πριν λίγες ημέρες συζητήθηκαν, κατεπειγόντως και με άνευ προηγουμένου προχειρότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, το τεχνικό πρόγραμμα και ο προυπολογισμός του Δήμου για το 2014.Ούτε γι'αυτά τα ζητήματα συνεδρίασε-με ευθύνη του δημάρχου- η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου που ρητά προβλέπεται από το νόμο. 

Τι έγινε λοιπόν στο Δημοτικό μας συμβούλιο;

Καμία εισήγηση της δημοτικής αρχής ούτε του δημάρχου, πέρα βέβαια της γενικής διαπίστωσης ότι όλα πάνε καλά!!!
 
Ο δημοτικός σύμβουλος της ''Παρέμβασης για έναν άλλο Δήμο'' Θ.Γκοτσόπουλος, έθεσε στην ομιλία του τα παρακάτω ζητήματα:
1     Την εξαιρετική καθυστέρηση σε μια σειρά σοβαρά έργα του Δήμου που είτε δεν κοστίζουν, είτε είναι χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ.
 
-          Σχέδιο Πόλης: που αφορά κυρίως την Παλλήνη και την Ανθούσα. Δεν έχουμε τίποτα ως αποτέλεσμα αν και 3 πολεοδομικές Ενότητες της Παλλήνης είναι στο ΥΠΕΧΩΔΕ από το Φθινόπωρο του 2009. Αργές διαδικασίες, αδυναμία Δήμου να παρέμβει. Περιμένουμε!
-         Αποχέτευση: θα πάμε Ψυτάλλεια, όπως μας υποσχέθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου προεκλογικά το 2012. Τίποτα το συγκεκριμένο μέχρι σήμερα. Αναμένουμε!
-          Κοινωνικές δομές:  Δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί, ένας (1) στην Παλλήνη, ένας (1) στον Γέρακα, είναι εγκεκριμένοι- χρηματοδοτούμενοι, από το 2009-2010. Είμαστε στο τέλος του 2013, οι εργασίες συνεχίζονται με τον….. Αραμπά. Φαίνεται ότι πρέπει να είναι έτοιμοι παραμονές εκλογών το Μάη 2014 για να επιδειχθούν. Βέβαια το ότι η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλες ανάγκες για την φροντίδα των νηπίων και των βρεφών, είναι μια μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια η οποία δεν απασχολεί την δημοτική αρχή. Άλλωστε, θα σκέφτηκαν και τα κτίρια να είναι έτοιμα, θα έχουμε προσωπικό να τα λειτουργήσουμε; Οπότε άστα να πάνε αργά- αργά!!! Για σχολικά κτίρια πλήρης στασιμότητα.
2       Λόφος Κεραίας- Γέρακας:
 Ενώ στην Παλλήνη οι μεγάλες ενιαίες αδόμητες εκτάσεις (Λόφος Λεβίδη, στρατόπεδο Λάμπρου, έκταση ΔΕΗ στον Αγ. Νικόλαο) 200 στρ. περίπου, είναι νομικά εξασφαλισμένες ότι δεν μπορούν να κτιστούν, το δε κτήμα του Καμπά μετά από αγώνες των κατοίκων παραμένει ελεύθερο, στον Γέρακα η μόνη διασωθείσα έκταση που υπάρχει, ο Λόφος Κεραίας, είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος να γίνει τσιμέντο; Ποια ακριβώς ήταν η θέση του Δήμου Γέρακα το 2001 όταν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει στο Υπουργείο για την ΖΟΕ Μεσογείων; Τι συγκεκριμένα κάνει σήμερα; Τι λέει στους κατοίκους που αγωνιούν; Καμία απάντηση. Καμία συζήτηση.
Γενικά η δράση του Καλλικρατικού Δήμου 3 χρόνια τώρα είναι οι ασφαλτοστρώσεις κάποιων δρόμων. Τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται ακόμη και σε ιδιοκτησίες που δεν υπάρχουν…..σπίτια!!! Στα άλλα βλέπουμε!

Προϋπολογισμός 2014

Ο απόλυτος ευτελισμός ενός σοβαρότατου (του πιο σοβαρού ίσως) ζητήματος του Δήμου. Καμία εισήγηση του δημάρχου, απόλυτη σιωπή από τους βαριεστημένους συμβούλους της πλειοψηφίας, συζήτηση και διάλογος αποκλειστικά από 7 συμβούλους της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου