Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης:Ενα ωραίο γλέντι...


Γράφει:Βάλια Μικράκη
Μέλος Συντονιστικού του Στεκιού Αλληλεγγύης Παλλήνης

Την Κυριακή 15/12,  το Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη, οργάνωσε ένα γλέντι στον φιλόξενο χώρο του 1ου Δημοτικού Παλλήνης.

Ήταν ένα ωραίο γλέντι, με φαγητό που ετοίμασαν τα μέλη του Στεκιού και εξαιρετική μουσική από τον φίλο Γιώργο Καλκάνη. Υπήρχε και ένα συμβολικό τίμημα για το φαγητό και το ποτό, ώστε να ενισχυθεί οικονομικά το Στέκι. Οι δράσεις του Στεκιού έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος και παράλληλα αυξήθηκαν και οι ανάγκες του. Εκτός των πολιτιστικών εκδηλώσεων που παρακολουθεί σε μόνιμη βάση ένας σημαντικός αριθμός φίλων, αναπτύσσει και δράσεις αλληλεγγύης που αυξάνουν τις ευθύνες των εθελοντών- μελών του.
Αυτά σαν παρένθεση γιατί το κύριο θέμα σ’ αυτό το σημείωμα είναι το γλέντι. Περάσαμε πολύ καλά. Τραγουδήσαμε, γνωριστήκαμε, χορέψαμε με καημό και ξεχαστήκαμε. Μοιραστήκαμε την ίδια ανάγκη αντιστασης στην επίθεση και γίναμε ομάδα- θα αντέξουμε! Το συνομολογήσαμε σιωπηρά. Το γλέντι ήταν κατά γενική παραδοχή πετυχημένο.
Τέτοια γλέντια, στήνονται παντού τελευταία. Μας δείχνουν  ένα καινούργιο τρόπο ζωής στηριγμένο στην συντροφικότητα, την υποστήριξη, την αναζήτηση της χαράς, τοποθετημένης σε ένα άλλο πλαίσιο. Μιάς καινούργιας, συνολικά καλύτερης ζωής: με λιγότερα χρήματα αλλά περισσότερη ανθρωπιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου