Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Διευρύνεται το μέτωπο αλλαγής στο Δήμο μας

Με ανακοίνωσή τους οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Λεβαντή και Τάσος Μπουντουβάς συμπαρατάσσονται στον αγώνα της δημοτικής μας παράταξης για αλλαγή στο Δήμο μας. 

Η Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο καλωσορίζει τους δύο συμπολίτες μας στον κοινό μας αγώνα για μία πόλη ανθρώπινη. Για ένα Δήμο με όραμα και προοπτική.


Η Πόλη είναι οι Άνθρωποί της και ο Άνθρωπος είναι ένα Χρέος
Το ουσιαστικό δίλλημα των δημοτικών εκλογών δεν είναι μόνο ποιος μπορεί να διοικήσει την πόλη, αλλά, πρωτίστως, ποιος μπορεί να την αλλάξει. Με ποιό όραμα και ποια προοπτική, με ποιο σχέδιο και ποιες ιεραρχήσεις, με ποιες επιλογές και με ποια πρόσωπα. Η απάντηση στο δίλημμα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα δικαιώματα στην ίδια τη ζωή μας μέσα στην πόλη.

Η ψήφος μας είναι φωνή υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας. Είναι ψήφος δημοκρατίας και συμμετοχής, ανατροπής και δημιουργίας, αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης, σε μια εποχή όπου οι αλλεπάλληλες κυβερνητικές μνημονιακές επιλογές διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό των τοπικών κοινωνιών και οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση συμπολίτες μας.

Είναι ταυτόχρονα και εντολή διακυβέρνησης της πόλης με ισονομία, αξιοκρατία, αλληλεγγύη, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και λογοδοσία. Μια διακυβέρνηση που προασπίζεται δημόσια αγαθά και φυσικό περιβάλλον, διεκδικεί ρόλο και αρμοδιότητες, οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και αντιστέκεται σθεναρά στην μετατροπή της αυτοδιοίκησης σε φοροεισπράκτορα της κεντρικής εξουσίας.

Εντολή που υπερασπίζεται και αποδεικνύει στην πράξη το δικαίωμα να ζούμε και να κυκλοφορούμε σε μια πόλη με αναβαθμισμένο τον δημόσιο χώρο, καθαρή, ασφαλή, προσβάσιμη, με χώρους περιπάτου, άθλησης και αναψυχής. Με σύγχρονες, επαρκείς και αξιόπιστες δημοτικές υπηρεσίες και κοινωνικές δομές προστασίας και αλληλεγγύης, προτάσσοντας την αξιοπρέπεια.

Εντολή για βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης με οριοθετημένες και ξεκάθαρες χρήσεις γης και με αναπτυξιακό πρότυπο την αφαίρεση που προσθέτει και σέβεται το περιβάλλον. Που ιεραρχεί τις ανάγκες των πολιτών σε έργα με αιτιολόγηση και ανταποδοτικά κριτήρια. Που ενθαρρύνει καινοτόμες πρωτοβουλίες, ενισχύει την τοπική ανάπτυξη και στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης που οραματιζόμαστε και διεκδικούμε επιβάλλει τη συνεργασία και τη συμπόρευση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που προσβλέπουν σε μια Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο. Χωρίς αγκυλώσεις, ενώνουμε δυνάμεις, συνθέτουμε απόψεις, αμβλύνουμε διαφορές και πορευόμαστε ΜΑΖΙ, στη βάση της ισοτιμίας και του αμοιβαίου σεβασμού. Με πρώτο και ίσο μεταξύ μας τον υποψήφιο δήμαρχο Απόστολο Βολιώτη.

Με αρκετούς από εσάς έχουμε ανταμώσει σε πολλά μετερίζια και σε κοινές προσπάθειες και αγώνες της περιοχής. Το αντάμωμα αυτό έκρυβε την αγωνία μας για την απραξία, τη στασιμότητα και το τέλμα, αλλά σηματοδοτούσε, και εξακολουθεί να σηματοδοτεί, την επιθυμία μας να διαμορφωθούν όροι και προϋποθέσεις ώστε η πόλη μας να έχει άλλη προοπτική.

Αρκεί, εμείς οι πολίτες, να διεκδικήσουμε την πόλη μας από εκείνους που … υποτασσόμενοι την κακοποιούν.
  
Μαρία Λεβαντή - Τάσος Μπουντουβάς

Δημοτικοί Σύμβουλοι Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου