Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή Επιστολή - Απόστολος Βολιώτης Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης

Αγαπητοί συμπολίτες

 Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας διαβουλεύσεων της απερχόμενης δημοτικής αρχής με τους κατοίκους των τριών δημοτικών ενοτήτων της πόλης μας, της Ανθούσας, του Γέρακα, της Παλλήνης.

Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή, με ευθύνη του δημάρχου, σχεδιάστηκε και πραγματοποιείται με απόλυτα προεκλογικές προθέσεις και χαρακτηριστικά. Τούτο αποδεικνύεται όχι μόνο από το γεγονός ότι γίνεται λίγες ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μάη αλλά κυρίως επειδή αυτές οι διαδικασίες δεν έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν και όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο. Δηλαδή με τρόπο που να επιδιώκεται και να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή του μεγαλύτερου, κατά το δυνατόν, μέρους των πολιτών του δήμου μας, τόσο από αριθμητική όσο και από ποιοτική άποψη.

Απόστολος Βολιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης
Στις συναντήσεις αυτές, ο αριθμός των συμπολιτών μας είναι ελάχιστος (μερικές δεκάδες σε κάθε μία) και η συμμετοχή στη σκόπιμα προσχεδιασμένη συζήτηση ελαχιστότατη και ίσως προσχηματική.

Ως συνήθως η προσπάθεια εκ μέρους του δημάρχου εξαντλείται σε μια μονότονη παράθεση πεπραγμένων της δημοτικής αρχής των τελευταίων χρόνων της διοίκησης του (που διαδικαστικά δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό που το κάνει) που όμως είναι τόσο αναιμική και τόσο αποκαλυπτική της ένδειας του δημοτικού έργου που τελικά καταλήγει να γίνει μπούμερανγκ σε βάρος του ιδίου.

Με την ολοκλήρωση αυτών των συναντήσεων, αυτό που μένει στη μνήμη και στο μυαλό όλων μας είναι ένα πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που συνεχίζουν να μας απασχολούν βασανιστικά.

 Όμως, ποια θα έπρεπε να είναι η πραγματική ατζέντα και το εύρος των θεμάτων που θα ήταν αναγκαίο να απασχολήσουν μία δημόσια διαβούλευση στη σημερινή πολιτικοοικονομική συγκυρία και αφορούν σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού και των τριών δημοτικών ενοτήτων του ενιαίου δήμου Παλλήνης;

Εμείς, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι τα ζητήματα της ποιότητας της ζωής μας που έχουν να κάνουν με μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα όπως είναι η σχεδόν παντελής έλλειψη κοινόχρηστων χώρων. Εκ των πραγμάτων, είναι αδήριτη η ανάγκη να σωθούν από την οικοπεδοποίηση οι μεγάλοι ακόμη ελεύθεροι χώροι.

  • ·        Να αποκλειστεί η πιθανότητα ιδιωτικοποίησης του Λόφου Κεραίας στο Σταυρό, που με ενέργειες του Δ.Σ να ξεκινήσουν οι διαδικασίες χαρακτηρισμού ως δασικής έκτασης και να σταματήσουν οι παραπλανητικές υπεκφυγές της δημοτικής αρχής. 
  • ·        Να μην ξεπουληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, το στρατόπεδο Λάμπρου στη Παλλήνη, το οικόπεδο της Λ. Γέρακα  και όποιοι άλλοι χώροι είναι προς …αξιοποίηση.
  • ·        Να εξασφαλιστεί η προστασία και ο δασικός χαρακτήρας του Λόφου Λεβίδη Παλλήνης.
  • ·        Να λυθεί οριστικά και τελεσίδικα το πρόβλημα της αποχέτευσης για ολόκληρο τον δήμο, χωρίς αυτό να γίνεται θέμα συστηματικής παραπληροφόρησης.
  • ·        Να λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων και να εξαφανιστούν οι αίθουσες-κοντέινερς που υποβαθμίζουν τις συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών εδώ και χρόνια.


Στις προτεραιότητες της δημοτική μας παράταξης, ως δημοτική διοίκηση, έχουμε τα άμεσα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής. Της οργάνωσης όλων των κατοίκων σε πανδημοτικούς θεσμούς αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς και τις κινήσεις πρωτοβουλίας των κατοίκων. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική της ατελέσφορης φιλανθρωπίας.

  • ·        Είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε και να προβάλουμε αντίσταση απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλειστηριασμού της κατοικίας από τις τράπεζες.
  • ·        Είμαστε αποφασισμένοι να ερευνήσουμε και να εφαρμόσουμε μεθόδους ανάπτυξης της πόλης μας με τρόπους και εργαλεία Κοινωνικής Οικονομίας, προς όφελος των ανέργων, των ευπαθών ομάδων, των επαγγελματιών και ιδιαίτερα της νεολαίας.
  • ·        Μας απασχολεί το ζήτημα της δημόσιας υγείας και με ποιούς τρόπους ο δήμος μας μπορεί να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά.
  • ·        Θεωρούμε ότι καμία οικογένεια δεν επιτρέπεται να μείνει χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση.


Κατά τη γνώμη μας αυτά είναι θέματα που έχουν σχέση με την καθημερινή μας ζωή.
Είναι αυτά τα ζητήματα μαζί με πολλά άλλα που θα έπρεπε να συζητηθούν στις συναντήσεις των διαβουλεύσεων της δημοτικής αρχής με τους πολίτες.

Μια ουσιαστική συζήτηση που δεν θα έπρεπε να περιορισθεί εμφαντικά σε θέματα καθημερινής διαχείρισης  ( λακκούβες, επισκευές κάποιων παιδικών χαρών, αντικαταστάσεις λαμπτήρων κ.λ.π.)  που είναι αυτονόητες λειτουργίες ενός κανονικού δήμου.

 Αντίθετα, θα έπρεπε να εστιάσει κυρίως στα μεγάλα και ζωτικά προβλήματα που για πολλά χρόνια χαρακτηρίζουν τον τόπο μας και το περιβάλλον που ζούμε.

Μια πραγματικότητα την οποία ο κ. δήμαρχος αναγνωρίζει μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη αποστασιοποιείται από αυτή αφού στην διάρκεια της θητείας του έχει αποδείξει ότι δεν θέλει και σαφώς δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανατροπής μιας λογικής που δημιουργεί και αναπαράγει αυτή την κατάσταση. Μιας πολιτικής που υπάκουσε απροσχημάτιστα στις εκάστοτε κυβερνητικές εντολές και κατευθύνσεις, που υπαγορεύτηκαν από τα μνημόνια και το οικονομικό Παρατηρητήριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κ. Φούχτελ. Αυτή η πολιτική δεν δικαιούται τώρα να βαφτίζεται από τον ίδιο  ΄΄ανεξάρτητη΄΄  και  ΄΄ακομμάτιστη΄΄.

Εμείς από την πλευρά μας, με αποφασιστικότητα και τόλμη, με την συμμετοχή των συμπολιτών μας, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε  την ανάγκη εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής.

Θέλουμε με την  συστράτευση  όλων των δημοτών να αλλάξουμε την πόλη μας. Να αλλάξουμε την ζωή μας.
Είμαστε σίγουροι ότι θα το πετύχουμε. Το θέλουμε πολύ. Είμαστε πολλοί !!!      

Παλλήνη 26/3/2014

Απόστολος Βολιώτης
Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου