Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Γιώργος Καλδής - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"


Γεννήθηκα τον Αύγουστο του '50.


Έζησα τις μεγάλες στιγμές του '68, ΚΚΕ Εσωτερικού, Γαλλικός Μάης, 'Ανοιξη της Πράγας' κλπ, τελειώνοντας το σχολείο.

Σπούδασα εις τας Βρεταννικούς Νήσους (BSc, MSc) και έμαθα την τέχνη του πολιτικού μηχανικού, την εποχή που το κοινωνικό κράτος στην χώρα αυτή έγραφε τη δική του ιστορία.

Ιδρυτικό μέλος του 'Ρήγα' Γλασκώβης και Σέφφιλντ, επιστροφή στα πάτρια εδάφη το '78, με συνεχή παρουσία στην ενηλικίωση του αριστερού ανανεωτικού κινήματος και συμμετοχή σε πρωτοβάθμιες οργανώσεις. 
 
Παντρεύτηκα το '79 (και συνεχίζω!) με Σκωτσέζα, έχω δύο κόρες.

Υπάλληλος σε ξένη εταιρία μέχρι το '87, ελεύθερος επαγγελματίας στην συνέχεια με βιογραφικό ευρείας γκάμας έργων σε μελέτες πολιτικού μηχανικού και διαχείρηση έργου στον Ελλαδικό χώρο και σε Αραβικές χώρες.

Κάτοικος Πανοράματος Παλλήνης από το 1995, συμμετείχα ενεργά στο ΔΣ του Εξωραιστικού Συλλόγου (ακόμα ένας πρόεδρος!), με έμφαση στην διαμόρφωση του τόπου της κατοικίας μου που εκείνη την εποχή κτιζόταν, σύμφωνα με τον νόμο και χωρίς συμβιβασμούς, επιλογή η οποία μου κόστισε ακριβά, σε χρήμα (χαμένες δουλειές) και φιλίες.

Και είναι αυτή μια στάση ζωής, η αναζήτηση και διεκδίκηση του καλύτερου, του δυσκολότερου και γιατί όχι, του 'αδιανόητου', είναι το ζητούμενο για ένα προοδευτικό, αριστερό πολίτη/μέρος ενός συνόλου, στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια....

Για του λόγου το αληθές συμμετέχω ενεργά στο Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης, μια οργάνωση/επίτευγμα που υλοποιεί με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο την έμφυτη ανάγκη για προσφορά και αλληλεγγύη, με κορυφαίο σύνθημα "κανείς μόνος του στην κρίση", και έχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα να επιδείξει στον ένα χρόνο της λειτουργίας του.

Στην τοπική μου κοινωνία διεκδικώ μεγαλύτερη διαφάνεια και συμμετοχή του συνόλου στην διοίκηση, έμφαση και προτεραιότητα στην κοινωνική προοπτική στην διαχείρηση των πραγμάτων του Δήμου.

Με αυτούς τους στόχους συμμετέχω στην "Παρέμβαση", την ομάδα ανθρώπων με άποψη και όραμα ταυτόσημο με το δικό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου