Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Θεοχάρη Αικατερίνη (Καίτη) - Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", Τομέας Ανατολικής Αττικής

Κάτοικος Γέρακα Αττικής από το 1997 μητέρα της Ιωάννας Καφετζάκη. Καθηγήτρια Αγγλικών.
Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Γιοχάνεσμπουργκ Νοτίου Αφρικής από γονείς μετανάστες.


Από το 1983 εντάχθηκα στην Αριστερά-ΚΚΕ και υπήρξα Γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕ της Γερμανικής Εταιρείας ΒΟSCH και Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων μέχρι το 1987 όπου και απολύθηκα μετά από μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και πώληση της εταιρίας στους Γερμανούς.
  •  Γραμματέας της ΚΟΒ ΚΚΕΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και αναπληρωματικό μέλος της ΑΧΤΙΔΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ.
  • Ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και αρκετά χρόνια μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής μέχρι την Ίδρυση του Σύριζα.
  • Σήμερα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σύριζα Ανατολικής Αττικής και μέλος του συντονιστικού της ΟΜ ΠΑΛΛΗΝΗΣ.
  • Υποψήφια Βουλευτής ΣΎΡΙΖΑ στις Εθνικές Εκλογές 2009 και 2012 στην Αττική. 
  • Από το 1997 μέχρι το 2011 συμμετείχα στα ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Φούρεσι Γλυκών Νερών.
  • Διέτελεσα  μέλος ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΠΑΛΛΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΑΛΑΝΑΣ ΓΕΡΑΚΑ" επί σειρά ετών.
  •  Συμμετείχα ενεργά στα αυτοδιοικητικά του Δήμου μου μέσα από διάφορες δημοτικές παρατάξεις και κινήματα της πόλης όπως την μη τσιμεντοποίηση του κτήματος Καμπά.

Από το 1997 συμμετέχω στο κίνημα Ασθενών Σπανίων Παθήσεων. Από το 1997 μέχρι σήμερα στο ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και φίλων με Σπάνια Λυσοσωμικά Νοσήματα και από το 2000 Πρόεδρος του Συλλόγου.
 Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων ΠΑΘΗΣΕΩΝ.
Συμμετέχω σε πολλά Ευρωπαϊκά Δίκτυα Ασθενών όσο και σε Βαλκανικά Φόρουμ Σπανίων Παθήσεων.
Σήμερα,  μέλος του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ασθενών με Σπάνια Νοσήματα EURORDIS(EUROPEAN RARE DISEASES ORG.).
Συμμετέχω επίσης στην Γραμματεία του τμήματος ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα από τον συνδυασμό "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ" θα αναδείξω τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα οι ασθενείς με χρόνια και σπάνια νοσήματα που είναι στο 10% του γενικού πληθυσμού, οι ψυχικά ασθενείς όσο γενικότερα τα ΑΜΕΑ. (προσβασιμότητα στις θεραπείες/φάρμακα τους και στις δομές υγείας).

  • Ο συνδυασμός μας θα παλέψει ώστε να μην κλείσει άλλο νοσοκομείο στην Αττική ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υγείας που σήμερα επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου μέσω των αποφάσεων του υπουργείου υγείας και να ενδυναμώσουμε και να στηρίξουμε τις υπάρχουσες δομές υγείας, όπως πολυϊατρεία, κέντρα υγείας, κέντρα αποκατάστασης και ψυχικές δομές υγείας στην Ανατολική Αττική.
  • Προτεραιότητα του συνδυασμού είναι η δημιουργία στον Τομέα της Περιφέρειάς μας, του νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής που έχουν τόσο ανάγκη οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής.
  • Ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων για την εξυπηρέτηση ανασφάλιστων πολιτών και ανέργων πρέπει να δημιουργηθούν σε όλες τις πόλεις.
  • Προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στις υπηρεσίες και μετακίνηση τους στην πόλη. είναι μία άλλη πρωτεραιότητα του Συνδυασμού μας.

Ο στόχος του συνδυασμού "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ - ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ" είναι να μην μείνει κανείς πολίτης της Αττικής εκτός πρόσβασης στην δημόσια υγεία ανασφάλιστος και άνεργος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου