Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Στις 18 Μαΐου 2014, αλλάζουμε το μέλλον μας - Η Πόλη είμαστε… όλοι εμείς! - Απόσπασμα από το Πρόγραμμα του Συνδυασμού "Παρέμβαση για ένα άλλο Δήμο" με Υποψήφιο Δήμαρχο Παλλήνης Απόστολο Βολιώτη

Απόσπασμα
από το Πρόγραμμα
 του Συνδυασμού μας
 "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Στις 18 Μαΐου 2014, αλλάζουμε το μέλλον μας

Διεκδικούμε την Πόλη μας από το τοπικό κατεστημένο που την παραμέλησε και την κακοποίησε. Από τους λαοπλάνους που υπηρέτησαν τα συμφέροντα των ολίγων και λησμόνησαν τις ανάγκες των πολλών. Υποσχέθηκαν έργα πνοής και περιορίστηκαν σε ακριβά έργα βιτρίνας.
Δεσμεύτηκαν για λύση του αποχετευτικού και αναλώθηκαν σε παραπλανητικές και κούφιες υποσχέσεις. Εγκατέλειψαν δημοτικές ενότητες και γειτονιές και λειτούργησαν με γεωγραφική μεροληψία και άσκοπους τοπικισμούς. Σιώπησαν σε επιλογές εκποίησης δημόσιας γης και αδιαφόρησαν για την προστασία αδόμητων και κοινόχρηστων χώρων. Διοίκησαν με ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας και περιφρόνησαν θεσμούς και συλλογικά όργανα. Άφησαν τον Δήμο απροστάτευτο και έκθετο σε οικονομικά σκάνδαλα και εξακολουθούν, παρανομώντας, να αποκρύπτουν ισολογισμούς του Δήμου.

Ανατρέπουμε τους τοποτηρητές της συγκυβέρνησης που προσποιούνται τους «ανεξάρτητους» και συγκάλυψαν, με όρους φιλανθρωπίας, τη λαίλαπα του μνημονίου που ισοπέδωσε την Κοινωνία. Από τους υποκριτές που σήμερα φορούν «αντιμνημονιακό» μανδύα, αλλά μέσα στην κρίση αύξησαν δημοτικά τέλη και τροφεία παιδικών σταθμών. Επέβαλαν ακριβές συνδρομές στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα. Απείλησαν με κατασχέσεις για οφειλές στο νερό. Δεν αξιοποίησαν επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης. Χρέωσαν με υπέρογκες εισφορές μικροϊδιοκτήτες ακινήτων. Σιώπησαν σε χαριστικές ρυθμίσεις ημετέρων της εξουσίας. Παραδόθηκαν στον «Καλλικράτη» και στο «Οικονομικό Παρατηρητήριο» των ΟΤΑ, υπό την υψηλή εποπτεία του κ. Φούχτελ, που στραγγαλίζουν την αυτοδιοίκηση, εκχωρούν σε ιδιώτες υπηρεσίες και προμηνύουν μια νέα καταιγίδα αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη και τους φόρους.

Επιλέγουμε μια νέα δημοτική αρχή που στέκεται δίπλα στους Πολίτες και στις ανάγκες του. Ικανή να δίνει λύσεις, να συγκρούεται, να διεκδικεί, να υπερασπίζεται την Πόλη και τους Ανθρώπους της. Με όχημα τη συλλογικότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στη λήψη και την εφαρμογή των αποφάσεων. Με εργαλείο ένα νέο διοικητικό και αναπτυξιακό πρότυπο που εμβαθύνει τη δημοκρατία και σέβεται το περιβάλλον. Με κοινό όραμα να αλλάξουμε την Πόλη μας. Να αλλάξουμε τη Ζωή μας. Πόλη για τους ανθρώπους και όχι για σκιές ανθρώπων. Όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την ελπίδα και την προοπτική. Στις 18 Μαΐου σας καλούμε να δράσετε με τη συμμετοχή σας, να αντιδράσετε με την ψήφο σας. Να πετύχουμε την ανατροπή.

Η Πόλη είμαστε… όλοι εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου