Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Μαρία Αμοργιανού - Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, με τον Συνδυασμό "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο"

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καισαριανή και στις γειτονιές του Βύρωνα και του Υμηττού. Ο τόπος που μεγάλωσα είχε «βαριά σκιά».

 Εντάχτηκα στην αριστερά, στο Δημοκρατικό Αγώνα φοιτητική παράταξη της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού, αργότερα στο Συνασπισμό (Επιτροπή Οικολογίας και Νομαρχιακή Επιτροπή Υγείας).

 Σπούδασα ΤE. Ακτινολόγος και εργάστηκα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία».


  • Δραστηριοποιήθηκα στο υγειονομικό κίνημα, Μέλος & Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΔΗΝ, Γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης ΣΥΡΙΖΑ «Αγ. Σοφία», Μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξα Γραμματέας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τεχν. Ακτινολόγων και στην Επιστημονική Εταιρεία του. 

Η κατάσταση της Υγείας στη χώρα μας και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και η απαξίωση των υγειονομικών εργαζόμενων από τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, των κυβερνήσεων και των πολιτικών που τις υπηρέτησαν ασφαλώς δεν μειώνει στο ελάχιστο τους ασταμάτητους αγώνες που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια με κόστος όλοι οι «ανθρακωρύχοι με λευκή στολή».

 Εξακολουθώ να παλεύω για το δημόσιο χαρακτήρα της και το κοινωνικό αγαθό που λέγεται Υγεία-Περίθαλψη για όλους τους πολίτες.

  •  Τα τελευταία χρόνια ενεργοποιούμαι στο γονεϊκό κίνημα. Είμαι Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού σχολείου Παλλήνης, αν. μέλος ΔΣ Ένωσης Γονέων Παλλήνης & Αντιπρόσωπος στην ΑΣΓΜΕ. 

Πιστεύω πως ο ρόλος του γονεϊκού κινήματος, αποκτά στις μέρες μας ιδιαίτερη σημασία καθώς καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα, δηλ. το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, με γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά συνοδοιπόρους στην απόκτηση της γνώσης.

  • Συμμετέχω στο Στέκι Αλληλεγγύης Παλλήνης, μια συλλογικότητα γειτονιάς, υπόδειγμα άμεσης δημοκρατίας, με ποικίλη δράση, στις εκδηλώσεις της οποίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών μαθαίνουμε, επικοινωνούμε, στηρίζουμε, γλεντάμε, αντιστεκόμαστε, αισθανόμαστε ! 

  •  Υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2006 & 2010 με την Ανοιχτή Πόλη στο Δήμο της Αθήνας. 

 Κατοικώ στην Κάντζα με το Γιάννη και τη Θάλεια Κακλαμάνη.

Στηρίζω και συμμετέχω στο συνδυασμό «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» με επικεφαλής τον Απόστολο Βολιώτη με όραμα και ελπίδα, γιατί πιστεύω πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά της δημοτικής αρχής που θα βρίσκεται δίπλα στους κοινωνικούς αγώνες των πολιτών και των κινημάτων εφαρμόζοντας ένα μοντέλο διοίκησης άμεσης σύνδεσης κοινωνίας – πόλης, με συμμετοχή και αλληλεγγύη. Ξέρουμε – θέλουμε και μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου