Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Κώστας Μαρκαντώνης - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, στην Δημοτική Ενότητα Παλλήνης, με το συνδυασμό «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο».

Ο Κώστας Μαρκαντώνης γεννήθηκε στο Αηδονοχώρι Καρδίτσας το 1962.

Κατοικεί στην Παλλήνης από το 1987, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Είναι Πτυχιούχος του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και Διδάκτωρ της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων Μεταλλουργών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου.


Εργάστηκε σε δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών του μετά το 1995 (προηγήθηκε μεταπτυχιακό στην οικοδομή). Στη συνέχεια (1995 – 2000), κατά διαστήματα στο Υπουργείο Γεωργίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ως ελεύθερος επαγγελματίας Γεωλόγος Μελετητής. Σήμερα εργάζεται στο Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας & Υδρογεωλογίας του Ε.Μ.Π. και πρόσφατα εντάχθηκε στον κλάδο του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), στον Τομέα Γεωλογικών Επιστημών της Σχολής Μηχ. Μετ. Μεταλλουργών.

Από το 1996, ως ερευνητής στο παραπάνω Εργαστήριο, συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν θέματα Υδρογεωλογίας, Τεχνικής Γεωλογίας και Περιβάλλοντος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ενταγμένος στην αριστερά, αρχικά στο ΚΚΕ, στη συνέχεια στον Συνασπισμό, σήμερα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Παλλήνης.

Έχει συνεχή παρουσία και δράση για τοπικά και γενικότερα κοινωνικά – πολιτικά ζητήματα.

Ιδρυτικό μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο».

Πιστεύει στη συλλογική προσπάθεια και στην αναγκαιότητα δημιουργίας από τη Δημοτική αρχή, προϋποθέσεων ουσιαστικής συμμετοχής των Δημοτών. Μόνον έτσι μπορεί να αναπτυχθεί κίνημα αντίστασης και διεκδίκησης, απέναντι στις πολιτικές που μετέτρεψαν την αυτοδιοίκηση, σε γραφειοκρατικό, διεκπεραιωτικό, εισπρακτικό μηχανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου