Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Θεόδωρος Γκοτσόπουλος - Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την "Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου", Τομέας Ανατολικής Αττικής




Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος είναι πολιτικός επιστήμονας. Γεννήθηκε στην Πάτρα, τελείωσε το Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στις πολιτικές επιστήμες, εντάχθηκε στο επιστημονικό προσωπικό της Παντείου και στη συνέχεια δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες μελετών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στην Παλλήνη από το 1987.

Πολιτικά προέρχεται από τον Ρήγα και το ΚΚΕ Εσωτερικού και ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 1998 ως επικεφαλής συνδυασμού εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής.

Από τη θέση της αντιπολίτευσης προσπάθησε για την ουσιαστική και αποτελεσματική λειτουργία του νεοσύστατου θεσμού της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, συμμετείχε ενεργά στην επεξεργασία και διεκδίκηση των κρίσιμων θεμάτων της περιοχής (αποχέτευση, έργα υποδομής, σχολεία πόλης, κοινωνικές δομές).

Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Παλλήνης.

Οι βασικές του επιτυχίες ήταν η ανάπτυξη της πόλης με την έγκριση ένταξης στο σχέδιο 3 περιοχών, η κατασκευή αναγκαίων υποδομών (Δημοτικό σχολείο, δύο πολιτιστικά κέντρα, αθλητικό κέντρο και η κοινωνική φροντίδα, ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων).

Την περίοδο 2007-2011 ήταν μέλος των ΔΣ των ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ.

Αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις εναντίον του «Καλλικράτη», αναδεικνύοντας τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα κατέθεσε ως εκπρόσωπος του πολιτικού- αυτοδιοικητικού του χώρου συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να μεταρρυθμίσουν ριζικά τους Δήμους.

Από το 2010 συμμετέχει στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι το όργανο της Αυτοδιοίκησης στις Βρυξέλλες, μέλος της 12μελούς ελληνικής αντιπροσωπείας ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εισηγητής για το «δικαίωμα ασύλου» και για την «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια», πρότεινε συγκεκριμένα μέτρα για το σοβαρό ζήτημα της μετανάστευσης και την κοινωνική διάσταση της ιθαγένειας. Ορίσθηκε αντιπρόεδρος της 11μελούς ειδικής επιτροπής του σώματος για την αναβάθμιση του εσωτερικού κανονισμού.



Ταυτόχρονα είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παλλήνης και συμμετέχει στην Γραμματεία του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέβαλε στην επεξεργασία των προγραμματικών προτάσεων του κόμματος για τους μετακαλλικρατικούς Δήμους και Περιφέρειες στην μεταμνημονιακή περίοδο στη οποία επιβάλλεται να μπούμε.

Στα άρθρα του που έχουν δημοσιευτεί παρεμβαίνει αφενός σε ζητήματα ιστορίας, θεωρίας του κράτους και του ρόλου της αυτοδιοίκησης, αφετέρου στα συγκεκριμένα προβλήματα της Παλλήνης και της ανατολικής Αττικής.

Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής εκφράζει την επιθυμία του να συνεισφέρει στην ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου της παραμελημένης Περιφέρειας, σε θεσμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημοκρατικού προγραμματισμού-συμμετοχής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

e-mail: tgkotsopoulos@yahoo.gr

facebook: Γκοτσόπουλος Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου