Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Η Προεκλογική Συγκέντρωση στον Γέρακα, του Δημοτικού Συνδυασμού "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο", με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Απόστολο Βολιώτη

Με κεντρικά συνθήματα

"ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ", "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" 

πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ, η πρώτη Προεκλογική Συγκέντρωση του Δημοτικού μας Συνδυασμού, "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο", με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Απόστολο Βολιώτη, στην Κεντρική Πλατεία του Γέρακα.
Χαρακτηριστικό της μαζικής συγκέντρωσης, υπήρξε το γεγονός, ότι η πλατεία κατακλύστηκε από συνδημότες μας, οι οποίοι, δεν ήρθαν απλά να παρακολουθήσουν μια προεκλογική ομιλία, αλλά δήλωσαν υποστήριξη όχι μόνον στο ψηφοδέλτιό μας, αλλά έμπρακτη και ουσιαστική βοήθεια, ούτως ώστε ο Συνδυασμό μας "Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο", σε ελάχιστες ημέρες, να είναι ο Μεγάλος Νικητής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Δήμου μας.

Την συγκέντρωση, άνοιξε ο καταξιωμένος ηθοποιός  Πασχάλης Τσαρούχας (Παπατσαρούχας), συνδημότης μας και Υποψήφιος Σύμβουλος Παλλήνης του Συνδυασμού μας.

Στην συνέχεια, ανέβηκε στο βήμα, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Παλλήνης Απόστολος Βολιώτης, ο οποίος, στην εκτενή και ουσιώδη ομιλία του, παρέθεσε τις θέσεις  του Συνδυασμού μας.
Η συγκέντρωση έκλεισε, με την παρουσίαση όλων των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων Παλλήνης, της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και των Τοπικών Υποψηφίων Γέρακα.


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Έναρξη - Πασχάλης Τσαρούχας (Παπατσαρούχας)
                                        Κεντρική ομιλία - Απόστολος Βολιώτης
                                        Παρουσίαση Υποψηφίων 

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΟΛΙΩΤΗ
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
        Συνδημότες του Γέρακα, πολίτες του Δήμου Παλλήνης.

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες πριν από μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων που τα αποτελέσματά τους, σίγουρα θα καθορίσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό την ζωή όλων μας για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, την ερχόμενη Κυριακή, καλούμαστε στις κάλπες για την ανάδειξη νέων δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων.

Σε 15 μέρες οι πολίτες της Πατρίδας μας καλούνται να ψηφίσουν για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Χώρας στην Ευρωβουλή.

Τα αποτελέσματα και των τριών εκλογικών αναμετρήσεων είναι σίγουρο ότι θα δρομολογήσουν νέες πολιτικές εξελίξεις, που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ζωή των εργαζομένων, στην πορεία της πατρίδας μας, στο μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

Είναι στο χέρι όλων μας να αποφασίσουμε εάν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της καταστροφής και της απαξίωσης ή θα πάρουμε την λεωφόρο της αξιοπρέπειας, της ανάπτυξης και της προκοπής.

Η πολιτική και χρονική συγκυρία μας προκαλεί να κάνουμε το καθήκον μας. Ως υπεύθυνοι πολίτες να δώσουμε με την ψήφο μας την απάντηση που μας πρέπει. Να κάνουμε την υπέρβαση.

Η απάντηση είναι μία σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν ως εδώ:

ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

Ανατρέπουμε το κατεστημένο. Τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης. Αυτούς που μας οδήγησαν στην λαίλαπα των μνημονίων και του Δ.Ν.Τ.

Αυτούς που οδήγησαν χιλιάδες συνανθρώπους μας στην ανεργία και την φτώχεια.

Που οδηγούν την νεολαία μας στην απελπισία και την μετανάστευση.

Που οδηγούν τους συνταξιούχους στην επαιτεία.

Τους αρρώστους και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού στην ανυποληψία και το αδιέξοδο.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ μαζί με τους υπεύθυνους της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της συγκυβέρνησης και τους τοπικούς τοποτηρητές τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ:

Πιστοί στις αποφάσεις και τα κελεύσματα των εντολέων τους, εφάρμοσαν πιστά την πολιτική που επιβάλλει το οικονομικό παρατηρητήριο της Τ.Α. με επικεφαλής τον κ. Φούχτελ.

Δεν τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι, να αντισταθούν με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια, σε αυτούς που πετσόκοψαν κατά 65% την κρατική επιχορήγηση προς τους Ο.Τ.Α., οδηγώντας τους δήμους στην χρεοκοπία.

Που θέλουν να έχουν σαν σκοπό να ιδιωτικοποιήσουν ουσιαστικά τους δήμους, παραχωρώντας τις υπηρεσίες τους στους ιδιώτες, με αποτέλεσμα την επιβολή νέων φόρων και αύξηση των δημοτικών τελών.

Φίλες και φίλοι,

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Ζούτσου, με την πολύχρονη παραμονή της στην διοίκηση του δήμου έδωσε εξετάσεις και βαθμολογήθηκε.

Κι απ ότι φαίνεται βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση. Ειδικά σε κάποια θέματα πήρε «μηδέν».

Πήρε «μηδέν» στην διαφάνεια.

Δεν θέλησε και δεν κατάφερε να λειτουργήσει με δημοκρατικές διαδικασίες και διαφανείς τρόπους.

Διοίκησε την πόλη με ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας και περιφρόνησε θεσμούς και συλλογικά όργανα.

Υποβάθμισε και ουσιαστικά κατήργησε το ρόλο και την λειτουργία των τοπικών συμβουλίων, της επιτροπής διαβούλευσης.

Αποθάρρυνε με την στάση της, τη συμμετοχή και την παρέμβαση των κατοίκων στις λαϊκές συνελεύσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης και πρακτικής υπήρξε η εμφάνιση δυστυχώς οικονομικών σκανδάλων που αυτή τη στιγμή έχουν προκαλέσει την παρέμβαση των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης και του Εισαγγελέα για την περιβόητη υπόθεση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
Κατά συνέπεια, ο κ. δήμαρχος βαρύνεται σε μεγάλο βαθμό με την πολιτική ευθύνη του φαινομένου, ο οποίος παρά τις επισημάνσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του αντίστοιχου Δ.Σ. της επιτροπής, αρνήθηκε την έγκαιρη λήψη μέτρων, που θα εμπόδιζαν την διασπάθιση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που προορίζονταν για τα σχολεία.

Δυστυχώς όμως, το παραπάνω ζήτημα που έχει πολλές πλευρές (οικονομικές, διοικητικές, ηθικές), είναι μόνο ένα από τα πολλά άλλα που αποδεικνύουν ότι η διαφάνεια ουδέποτε επισκέφτηκε το δήμο Παλλήνης και πολύ περισσότερο ποτέ δεν εγκαταστάθηκε στα γραφεία των διοικούντων στο δημοτικό κατάστημα.

Ας μας απαντήσει ο κ. δήμαρχος τι γίνεται με τους ισολογισμούς του Δήμου που χρόνια τώρα περιμένουν να δουν την δημοσιότητα.

Υπάρχει κάποιος δημοτικός σύμβουλος – έστω και της πλειοψηφίας – ο οποίος να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στα οικονομικά του δήμου;

Γνωρίζει κανείς από το δημοτικό συμβούλιο τα ταμειακά διαθέσιμα;

Τι γίνεται με τις διαδικασίες απ’ ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών, τις φωτογραφικές διακηρύξεις των δημοπρασιών;

Τι γίνεται με τις παραλαβές έργων;

Για ποια διαφάνεια της δημοτικής αρχής μπορούμε να μιλάμε όταν η σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έρχονται για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τη τελευταία στιγμή με πρόχειρα και ελλειπή στοιχεία, χωρίς την ουσιαστική παρέμβαση και συμμετοχή όλων των οργάνων και των θεσμών που προβλέπονται από τους νόμους και τις δημοκρατικές διαδικασίες;

ΕΜΕΙΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ:

Υπάρχει ανάγκη για επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής;

Δικαιολογεί ο βίος και η πολιτεία της απερχόμενης πλειοψηφίας την σοβαρή διεκδίκηση της ψήφου των πολιτών αυτής της πόλης;

Ο απερχόμενος δήμαρχος και η κλειστή ομάδα που τον περιβάλει ισχυρίζονται ότι η πόλη έγινε τα τελευταία χρόνια ένα απέραντο εργοτάξιο, με παραγωγή πλούσιου έργου σε όλους τους τομείς.

Εμείς, όπως και εσείς, προσπαθήσαμε να το ψηλαφίσουμε. Μάταια όμως αναζητήσαμε τη μαγική εικόνα.

Περιδιαβήκαμε την Ανθούσα και διαπιστώσαμε να παρουσιάζει την ίδια και απαράλλακτη εικόνα, με εκείνη πριν χρόνια.

Αναζητήσαμε έργα πνοής στην Παλλήνη και αυτό που διαπιστώσαμε, ήταν η ομόθυμη αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής που ξεχειλίζει σε κάθε συζήτηση μαζί τους.

Περιπλανηθήκαμε στον Γέρακα και διαπιστώσαμε να πλανάται στον αέρα μια μόνιμη υπόσχεση και δέσμευση ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή, θα τελειώσει με το πρόβλημα της αποχέτευσης εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια.

Ψάξαμε σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου της Παλλήνης να βρούμε ένα παγκάκι ξεκούρασης, μέσα σε ένα καταπράσινο δημοτικό άλσος με ψηλά δέντρα. Χαμένος κόπος.

Θελήσαμε να περπατήσουμε λίγο ξέγνοιαστοι στους δημόσιους χώρους, αλλά δεν έγινε κατορθωτό, αφού περπατούσαμε πάνω στο οδόστρωμα των οδών της πόλης λόγω έλλειψης πεζοδρομίων και με την συνοδεία του αρώματος των λυμάτων από τους βόθρους που κυλούν στους δρόμους.

Ίσως κάποιοι να αναρωτηθούν καλοπροαίρετα:

«Καλά, δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτόν τον τόπο τόσα χρόνια;»

Απαντούμε ευθέως: Φυσικά έχουν γίνει.

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει τίποτα.

Στον δήμο μας, κατοικούμε πάνω από 65.000 κάτοικοι.

Όλοι εμείς που μετακινηθήκαμε από άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας, επενδύσαμε τον κόπο και τη δουλειά μιας ολόκληρης ζωής.

Υποθηκεύσαμε το οικονομικό μας μέλλον και το μέλλον των παιδιών μας στα στεγαστικά δάνεια των τραπεζών. Και με αυτά πληρώσαμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια την επιθυμία και τον πόθο μας για ένα καλύτερο τρόπο ζωής σε ένα καλύτερο περιβάλλον, πιο ανθρώπινο και σύγχρονο τόπο κατοικίας.

Πληρώσαμε την εισφορά μας για την ένταξη των περιοχών στο σχέδιο.

Με αυτά τα χρήματα έγιναν όσα έγιναν.

Όμως έγιναν πολύ λιγότερα από αυτά που δικαιούμαστε. Κι αυτά που έγιναν, πολλές φορές έγιναν με λάθος τρόπο, σε λάθος κατεύθυνση.

Χωρίς βασικές υποδομές, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς πολλά περιθώρια για επανόρθωση. Κι οι ευθύνες έχουν και όνομα και διεύθυνση.

Ήρθε η ώρα οι ευθύνες να αποδοθούν.

Το κατεστημένο χρόνων και χρόνων πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και όσες του αναλογούν.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από πολλά χρόνια δίνεται η ευκαιρία να γυρίσει ο τροχός. Να αλλάξουμε την πόλη μας, να αλλάξουμε την ζωή μας.

Η Παράταξή μας, η «Παρέμβαση για έναν άλλο Δήμο» είναι πανέτοιμη, δημοκρατικά, οργανωμένη, με αξιόλογο δυναμικό, με στελέχη ικανά και αποφασισμένα. Με κοινό όραμα, με πλουραλισμό και φαντασία, που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και έχουν ένα και μοναδικό προορισμό, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. Την αλληλεγγύη όλων προς όλους. Την σιγουριά ότι με την βοήθεια και την ψήφο σας θα στηρίξετε το εγχείρημά μας.

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε το πρόγραμμά μας. Σε αυτό θα βρείτε τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας.

Τα προβλήματα είναι πολλά και δύσκολα.

Στην πολιτικοοικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, γνωρίζουμε ότι πρέπει να πάρουμε υπ’ όψιν μας όλες τις παραμέτρους. Κυρίως τις οικονομικές.

Στόχος μας είναι η σωστή ιεράρχηση των στόχων της δημοτικής μας διοίκησης.

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και φυσικά εφ’ όσον ο λαός της Παλλήνης μας επιλέξει για να χειριστούμε τις τύχες της πόλης μας, θα πιάσουμε αμέσως δουλειά, ώστε την 1η του Σεπτέμβρη να είμαστε έτοιμοι.

Στη συνέχεια θα μου επιτρέψετε να επισημάνω τα βασικά προβλήματα του Δήμου και πως σκεφτόμαστε να τα προωθήσουμε.

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ:

Το πρόβλημα έχει ως εξής:

Στις αρχές του 2012 προεκλογικά, το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να αποχετευτεί ο Δήμος Παλλήνης προς την Ψυτάλλεια. Η απόφαση όμως αυτή, όπως δείχνουν τα πράγματα με τις μετέπειτα εξελίξεις φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, διότι οι κάτοικοι, οι δήμοι και οι φορείς του Πειραιά αντιδρούν έντονα. Αυτό άλλωστε ομολόγησε και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός.

Η χρηματοδότηση των έργων δεν είναι εφικτή λόγω λήξης του ΕΣΠΑ το 2015.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι η κατασκευή των έργων της αποχέτευσης θα περιοριστεί μόνο στο 1/3 του Γέρακα, πάνω από την Αττική οδό και θα οδηγηθούν τα λύματα στην Ψυτάλλεια επειδή υπάρχει ήδη κατασκευασμένος ο συλλεκτήριος αγωγός δίπλα στην Αττική οδό.

Με αυτό το δεδομένο, οι προτάσεις της Παράταξής μας είναι ξεκάθαρες:

1. Δεν είμαστε αντίθετοι με την λύση της Ψυτάλλειας, εφ’ όσον η τελική πολιτική απόφαση θα καθορίσει τελικά τον προορισμό των λυμάτων και δεν θα υπάρξουν εμπλοκές με τους δήμους του Πειραιά.

2. Επειδή όμως θεωρούμε ότι η παραπάνω λύση δεν θα προχωρήσει με βάσει τα προβλήματα που υπάρχουν, η θέση μας είναι ότι πρέπει να πιεστεί από όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους και την συμμετοχή των κατοίκων η κυβέρνηση και η περιφέρεια, ώστε άμεσα να προχωρήσει η ολοκλήρωση των μελετών και η κατασκευή του ΚΕΛ ΡΑΦΗΝΑΣ στο ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ.

3. Εάν εκτιμήσουμε ότι ούτε η δεύτερη λύση είναι δυνατόν να προχωρήσει, τότε θα προχωρήσουμε στην λύση της δημιουργίας τοπικού βιολογικού καθαρισμού, όπως ήδη γίνεται στην ΠΑΙΑΝΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ, σε συνεργασία με όμορους δήμους εάν υπάρξει σχετική διάθεση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην περιοχή του Γέρακα, όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχουν χώροι οργανωμένου αστικού πρασίνου.

Ο μόνος χώρος που προβλέπεται για πράσινο από το Γ.Π.Σ. είναι ο χώρος του νεκροταφείου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κάποιοι μικρότεροι χώροι, όπως το ρέμα της Παναγίτσας που σκεπάστηκε, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει ο Λόφος της Κεραίας, στον Σταυρό, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.

Το δυστύχημα όμως είναι, ότι ανήκει στο ΤΙΠΕΔ μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ στην οποία ανήκε.

Προορίζεται για ξεπούλημα έναντι εξευτελιστικού τιμήματος.

Η επιτροπή κατοίκων για την προστασία του Λόφου, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για χαρακτηρισμό της έκτασης των 38 στρεμμάτων ως δασικής.

Δυστυχώς ο κ. δήμαρχος δεν έκανε αμέσως δεκτή την πρόταση και με ήξεις-αφήξεις, παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες.

Την ίδια τύχη επιφυλάσσει το ΤΑΙΠΕΔ και σε ένα μεγάλο χώρο στη συμβολή της Αττικής οδού & Γέρακα, το οποίο προορίζονταν για σταθμό προαστιακού, αλλά ματαιώθηκε.

Άλλοι μικρότεροι χώροι υπάρχουν διάσπαρτοι στην περιοχή του Γέρακα, οι οποίοι μπορούν αν χαρακτηριστούν κοινόχρηστοι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να γλυτώσουν από την τσιμεντοποίηση.

Εμείς δεσμευόμαστε, ότι τα πρώτα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουμε είναι τα ζητήματα του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων οι οποίοι σε συνδυασμό με το περιαστικό πράσινο του Πεντελικού όρους (όσο έχει απομείνει) να αποτελέσουν τους πνεύμονες του ζωτικού μας χώρου.

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στόχος μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων να περάσει στην διαχείριση του Δήμου.

Θα προωθήσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα μελέτη και εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή, ώστε ο Δήμος σε συνεργασία με τους δημότες να εξασφαλίσει όρους υγιεινής και προπάντων οικονομικά οφέλη από την ανακύκλωση, πράγμα που θα επιτρέψει την οικονομική ανακούφιση των δημοτών των δημοτών με την μείωση των δημοτικών τελών και την επιστροφή αυτών με μορφή κοινωνικής ανταποδοτικότητας στους δημότες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου